Column: Topscorer

Het competitieseizoen zit er op. Nu komt het toetje, eerste halte: Sparta! Daarmee wil ik niet direct voorsorteren op een eventuele volgende ronde. Want als er iets is wat wij geleerd hebben dit seizoen, is het dat we onszelf nooit maar dan ook nooit te vroeg rijk moeten gaan rekenen.

FC Emmen
Respect voor FC Emmen en haar supporters. Dat zij de reis met zovelen maakten voor een wedstrijd waar het “nergens” meer om ging. 
 
Sirtaki
En het is hem gelukt! Tasos Douvikas is topscorer van de Eredivisie en dat is voor het eerst in de geschiedenis van onze mooie club, dat wij een topscoorder afleveren. Sceptisch t.o.v. Douvikas waren er velen, zo ook ik. Zijn aannames waren slordig en sprongen vaak van zijn voeten af, ik vond hem niet koelbloedig genoeg en in het druk zetten kon het naar mijn mening velen malen beter. Ik had op voor hand iedereen voor gek verklaard als zij mij zouden zeggen dat hij op een dag topscoorder van de Eredivisie zou worden. Daar kom ik nu op terug! Hij heeft zich sterk ontwikkelt en is een echte Utrecht spits geworden. Hard werken, het snot voor de ogen lopen en nu dus ook scoren! De Dito trofee is in goede handen! Ik zei bij zijn presentatie in mijn column: ‘hopelijk dansen wij na dit seizoen de Sirtaki.’ Het is in zijn tweede seizoen geworden, maar we dansen inderdaad de Sirtaki! 

Frank Zilver
Frank nam afscheid en daarmee is er opnieuw een waar clubicoon die vertrekt. Al sinds ik me kan heugen loopt Frank al rond bij de club met die verdomde camera in de hand haha! Frank langs deze weg en dan spreek ik voor een ieder die onze FC een warm hart toe draagt: ontzettend bedankt voor al die jaren wat je voor de club betekend hebt. 
 
De Playoffs
Daar gaan we weer, de playoffs. Sinds de invoering zijn we er 9 van de 10 keer bij geweest. Volgens mij is daarin de meest voorkomende tegenstander FC Groningen geweest, vergeef me als ik het fout heb maar voor die club is het even anders gelopen zeg maar. 
 
Nu tegen Sparta, waarin het dit seizoen al tegen gelukt is om van te winnen. Vergis je niet, Sparta heeft een goede ploeg een hecht team dat je niet zo maar verslaat. Ik weet me te herinneren dat we het uit heel erg lastig hadden tot aan de rode kaart. Iedereen zal 100% gefocust moeten zijn, alles moeten geven. Want zeggen kunnen we allemaal dat de focus ligt op de playoffs, het goede gevoel moeten houden en goed en scherp moeten blijven trainen. Maar het moet nu op het veld gebeuren in twee wedstrijden waar alles op alles gezet moet worden.
 
Wij als supporters snakken naar Europees voetbal. En het lijkt mij dat ook de spelers een zo hoog mogelijk podium voor zichzelf willen hebben. Dit zijn de wedstrijden waar je heel het seizoen voor gevoetbald hebt. 
 
Come on FC Utrecht! 

11579

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS