Column: Terugzakken

Ondanks de hulp van Go ahead eagles bij de goals weten we de overwinning niet over de streep te trekken. Ik blijf alleen met de vraag zitten: Waarom zo ver achteruit lopen na de 1-2?

Op de momenten waar je zelf wel gewoon gaat voetballen zie je dat je gelijk gevaar creëert. De 2-2 was nog niet gevallen of Douvikas krijgt een levensgrote kans op de 2-3 en dus de beslissing van de wedstrijd. Als spits van beroep hoort zo’n één tegen één situatie gewoon een goal te zijn natuurlijk. 
 
Waarom dan in hemelsnaam je zo terug laten zakken? Je speelt tegen de eagles. Je ziet dat je de betere bent wanneer je zelf directere keuzes maakt en aanvallend gaat voetballen. Het is iets van de laatste jaren, het is er in geslopen lijkt het wel. Wat mij betreft word dat ook heel snel verholpen want je kan zo veel beter. 
 
Met het aankomende speelschema met onder anderen Twente en AZ in het vooruitzicht hadden dit de broodnodige drie punten moeten zijn. Dit zijn de punten die je moet pakken. Daarmee zeg ik niet direct dat we kansloos zijn tegen de aankomende tegenstanders, maar je had het jezelf een stuk makkelijker kunnen maken. Zoals al zo vaak dit seizoen. 
Bouw nu eens een marge op van twee goals verschil, dan voetbal je de wedstrijden een stuk makkelijker uit. Wij zijn geen ploeg die met hand en tand een voorsprong van één goal kunnen verdedigen. Want, we maken altijd wel een foutje. Dat laatste hoort en mag niet gebeuren natuurlijk, maar we blijven FC Utrecht. Dat moet beter. 
 
Al met al zijn we nog niet eens op de helft van de competitie en valt er nog een heleboel te verliezen, maar ook zeker meer te winnen. Als je ziet in welke wedstrijsen je onnodig puntverlies leid, valt er juist in die tweede seizoenshelft veel te winnen. We staan er gewoon nog goed bij. Moet het beter? Zeker. Maar laten we vooral Silberbauer de tijd geven om het FC Utrecht naar zijn hand te zetten. Hij is er pas twee(!) weken. 
 
Op naar volgende week,
Dustin

11527

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS