Column: Sensatie!

Na weifelende optredens tegen FC Twente, maar ook tegen Excelsior hielden we ons hart vast voor AZ. Een wedstrijd die wel “even” schriftelijk afgedaan kon worden. Gelukkig dat , dat niet het geval was. We kregen namelijk een fantastische wedstrijd voorgeschoteld. 
 
Eerst Excelsior, want deze midweekse speelronde kan niet achterwege blijven. Een sterk FC Utrecht in de eerste tien minuten waar je ook gelijk weer op voorsprong komt. Daarna krijg je nog een aantal kansen, maar weet je de score niet verder uit te bouwen. Tot vlak na rust zag je de twijfel in de ploeg. Na rust weer hetzelfde beeld, een heel sterk begin maar ook weer een groot verval. Gelukkig weet je de broodnodige drie punten nu wel te houden. 
 
Nu maar snel naar die wedstrijd tegen AZ. Want ook nu weer een stormachtig begin. Heer en meester was je, en je scoort dan ook volledig terecht 0-1 en 0-2. Beide gemaakt door Douvikas. Waar je nu wel gelijk de tweede maakt ontbrak het daar aan in de vorige wedstrijd. AZ liet daarna zien wel degelijk de nummer twee van de eredivisie te zijn. Al heeft FC Utrecht deze tegengoals zichzelf aan moeten rekenen. Individuele fouten zorgen er voor dat AZ volledig terug komt in de wedstrijd. Terwijl je dus AZ volledig in de tang had. 
 
Er waren juweeltjes van aanvallen, er waren enorme fouten achterin en een hele mooie afgekeurde goal. Die Leo Oldenburger heeft mij drie keer laten juichen voor een goal die niet telt. Als hij al zo zenuwachtig was, laat staan een supporter van één van beide teams. Een waar spektakelstuk en reclame voor het voetbal. 5-5! Sensatie! Ik heb FC Utrecht een heerlijke wedstrijd zien spelen, spelen om te winnen. Spelen met passie en strijd. Verdedigend had het allemaal beter gemoeten maar uiteindelijk paste dit gewoon in deze wedstrijd. 
 
Normaliter zal je niet extreem tevreden zijn met een gelijkspel maar het gevoel van trots zijn op onze jongens overheerste na de wedstrijd. Ik heb van alles genoten, maar vooral van Douvikas en met name van Taylor Booth. Booth heeft na een twijfelachtig begin ons bewezen een fantastische voetballer te zijn. Een enorm groot talent met een enorm groot potentieel. Ik hoop echt van harte dat we hem nog wel even in FC Utrecht shirt kunnen bewonderen. Al zal dat laatste bijna een utopie zijn als hij zo blijft spelen.

Ik heb sterk het gevoel dat Silberbauer het daadwerkelijk op de rit gaat krijgen. Dan hoor ik je zeggen, kom op Bronius, na één wedstrijd en dan gelijk alles weer hosanna? Nee zeker niet, maar je ziet aan alles wat voor energie Silberbauer er nu al ingekregen heeft. Voetballend en verdedigend kan het allemaal beter, maar laten we deze man nu echt eens de tijd geven. Laten we hem ook de tijd geven om met Zuidam een gestructureerd team te laten samenstellen en daarin dan ook echt samen te gaan werken om alles op elkaar af te stemmen. Ik heb er wel echt het volste vertrouwen in. En dat is niet alleen gebaseerd op AZ-uit, maar ook zeker op de verhalen die ik hoor over Silberbauer.
 
Nu moeten we laten zien dat AZ-uit niet een toevalligheid is. Want al breng je 70% van de energie die je in deze wedstrijd gelegd heb in de overige wedstrijden. Gaan we nog een heel mooi seizoen tegemoet. 
 
Op naar een kolkende Galgenwaard met een passievol en strijdend FC Utrecht. Nu al zin in zaterdag! 
 
Tot volgende week! 
Dustin 

11469

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS