Column: Positief

Zuur, onnodig en enorm balen dat notabene Kramer de gelijkmaker maakte afgelopen zaterdag. Jezelf vergeten te belonen en daarmee krijg je wederom de deksel op de neus. Een debuut voor Rick Kruys die hij waarschijnlijk persoonlijk snel wilt vergeten. Een opstelling met noem het discutabele of gewaagde keuzes. Tommy st. Jago bijvoorbeeld gepasseerd voor voetbal pensionaris Janssen, Gustafson en Boussaid basisspelers t.o.v. bijvoorbeeld Sylla en van de Streek. FC Utrecht domineerde eigenlijk de gehele wedstrijd maar kon na de ge-wel-dige openingstreffer van Timber de score niet verder uitbouwen. En dat breekt je aan het eind van de wedstrijd op.

Het hoort nu bij het seizoen waar FC Utrecht mee bezig is. Het is wachten tot het wel een keer onze kant op valt. Het mist wellicht een beetje aan daadkracht voorin en de overtuiging om ten koste van alles een doelpunt te maken. Bij mij heerste het gevoel na de wedstrijd een soort medeleven/medelijden met het team. Je speelde een goede eerste helft, een mindere tweede maar je kwam eigenlijk geen seconde in de problemen. Gustafson speelde een goede wedstrijd evenals Timber, Boussaid en van der Kust. Wat vooral opviel was de werklust van het team, dat het voetballend allemaal een stuk beter moet is duidelijk maar wat we juist de afgelopen tijd gemist hebben, zagen we nu gedeeltelijk gelukkig wel terug. 

En dat stemt mij persoonlijk wel positief. Het druk zetten op de tegenstander leek beter afgestemd en ook de instelling en mentaliteit van het team zag er beter uit dan de afgelopen weken/maanden. Onze Griekse spits oogt ongelukkig, is hij te licht? Staat hij op een eiland? Aan werklust geen gebrek maar ik begin mijn twijfels te krijgen of Douvikas dé spits is die ons de komende jaren verder gaat brengen. Daarbij wel de kanttekening dat met een beter draaiend elftal en persoonlijke ontwikkel punten Douvikas misschien wel kan gaan renderen.

Dat het onder Kruys, Silberbauer, Keller en Advocaat nu allemaal hosanna lijkt te zijn is niet waar. Wel zie ik een lichte vorm van verbetering ten opzichte van daarvoor. Neemt niet weg dat je eigenlijk ‘gewoon’ hoort te winnen van RKC. Wel begint de hoop op een mooi einde van deze jaargang weer op te borrelen. Het is toch iets waar je het hele seizoen naar toe werkt, het uiteindelijke toetje en de fase waarin alle prijzen verdeeld worden. En wellicht dat de huidige technische staf met net iets meer tijd er nog meer uit weet te persen dan dat er nu ingezeten heeft.
 
Eén ding is wel duidelijk: zij hebben onze steun keihard nodig. En laten we eerlijk zijn, zonder ons is het toch allemaal minder. Laten we samen met het team proberen om één front te zijn, helemaal richting het eind van toch een redelijk teleurstellend seizoen. Het kan nog zo mooi eindigen!

Tot volgende week,
Dustin

11405

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS