Column: Otje

Gelijk tegen RKC, gezien de wedstrijd niet om aan te zien was voor het publiek ga ik er niet te veel woorden aan vuil maken. Er had simpelweg “gewoon” gewonnen moeten worden. We zijn een negen wedstrijden ongeslagen, vergeet alleen niet dat daar maar één thuis overwinning bij zat. Wij willen wel wat meer feesten thuis zeg maar…
 
Deze week gaat de aandacht in mijn column naar een speler waarvan zijn contract afloopt. In het begin van het seizoen leek het er sterk op dat hij op een dood spoor was beland. De sympathieke Marokkaanse Belg Othmane Boussaid, liefkozend Otje genoemd.
 
Otje een vriendelijke jongen die altijd tijd heeft voor het publiek en daarin ook altijd vriendelijk iedereen te woord staat. In het veld komen dan meer zijn Marokkaanse roots naar boven. Een winnaar, alles doen om de bal te hebben en een wedstrijd te winnen. Hij loopt de gehele wedstrijd lang het snot onder de ogen vandaan voor het team. Voor onze club. Zijn rendement zal wat omhoog kunnen en misschien wel moeten, maar had hij dan nog wel voor FC Utrecht gespeeld?
Kenmerkend is zijn “kap beweging” waarmee hij zijn directe tegenstanders meerdere malen op het verkeerde been zet. Had je nog acht van dit soort karakter voetballers gehad dan hadden wij elke wedstrijd op de banken gestaan omdat het aan inzet niet ontbreekt. Ik ben van mening dat je zulke jongens moet koesteren. Die trots zijn om het shirt van Utrecht te dragen en wanneer zij op dat veld staan alles voor onze club geven!
 
Jordy Zuidam zal in mijn ogen door het stof moeten gaan en deze jongen een sterk nieuw voorstel moeten gaan doen om hem te behouden. Want volgens mij is het niet de vraag waarom maar wanneer Otje een contractverlenging voorgeschoteld krijgt.
 
Dit soort karakter voetballers hebben wij toch veel liever dan die zogenaamde buitenkansjes die per seizoen hooguit vijf wedstrijden uitblinken?!
 
#Otjemoetblijven #Otjetekenbij
 
Wat mij betreft beginnen wij daar vanaf vandaag mee!
 
Tot volgende week,
Dustin Bronius

11630

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS