Column: op naar een nieuw jaar

2020 gaat misschien wel de boeken in als een jaar om snel te vergeten. Hoewel het jaar veelbelovend begon met een behaalde bekerfinale, gooide het virus en de KNVB roet in het eten. Zoals vaak aangehaald mochten we die finale niet spelen. En dus niet Europa in. Iets wat deze selectie wellicht qua motivatie juist nodig had. Het is een jaar wat ons feestje had moeten zijn, waarbij het vijftigjarige bestaan van de club uitgebreid gevierd had moeten worden. Volle stadions en massa’s mensen naar uitwedstrijden. Wel geteld één wedstrijd hebben we mogen genieten met publiek. Deels publiek, dat dan weer wel. Als georganiseerd klapvee mochten we toch onze mannen zien spelen. Maar in deze ambiance lieten met name de ultras al weten zich niet naar het stadion te begeven, omdat zij alleen de echte wedstrijdbeleving willen.

De top drie aanvallen werd aangehaald bij het praatprogramma over ons vijftigjarig bestaan bij FOX. Iets wat tot verwachtingen leidde en al snel berust leek op hoop. Laat wel verstaan, een ambitie uitspreken behoort nu eenmaal tot uitdagingen die je als club zijnde voor je zelf moet stellen. En na structureel de laatste jaren in de top 6 gespeeld te hebben is het niet meer dan logisch om een keer de lat hoger te leggen. Helemaal in het jubileumjaar waar in het zo mooi had kunnen zijn met publiek. Ik ben een beetje corona moe inmiddels en kan niet wachten tot er een vaccin beschikbaar is voor ons allemaal. Zodat wij ‘gewoon’ weer in ons tweede huis de Galgenwaard kunnen zijn.

De hoge ambities die werden uitgesproken werden niet behaald tot nu toe. Want acht (!) keer gelijk spelen in veertien wedstrijden is te mager. Tel daarbij de in totaal drie overwinningen op en je komt tot de conclusie dat je een slechte start hebt gehad. Ook stapte tussentijds onze trainer op en nam de kritiek op het beleid en het vertoonde spel en de resultaten toe. En terecht, want wie de ambities uitspreekt, moet ook tegengas kunnen verwachten wanneer deze totaal niet in de buurt komen met de behaalde resultaten.

Het is een bewogen jaar geweest. Zeg maar gerust een klote jaar. Laten we met z’n allen hopen dat het hele gedoe rondom dit virus snel voorbij is. En dat wij onze jongens weer vol kunnen aanmoedigen en we dit seizoen nog enigszins om kunnen draaien.

Zijn er dan alleen maar negatieve dingen gebeurd dit jaar? Nee zeker niet! We haalden met T-mobile een hele grote sponsor binnen. De actie van FC Utrecht om bij de seizoenkaarthouders langs te gaan was ook top! En wij als supportersvereniging hebben een prachtig boek gemaakt met daarin de geschiedenis van de club beschreven.

Het jaar is ook het jaar van verlies geweest. Zo verloren we onder anderen: Jacky Vermeulen, Sebb Huismann en Quillan Smorenburg. En de vele anderen die wij als supporters onder ons verloren hebben. Het tragische verlies van familie, vrienden en kennissen gaat nooit in de koude kleren zitten. Om met de woorden: ‘Uit het oog, maar niet uit het hart” af te sluiten.

Wens ik langs deze weg alle supporters, spelers, staf, directieleden en alle bekenden een goede jaarwisseling toe. En laten we hopen dat we 2021 kunnen bijschrijven als positief jaar.

Tot volgend jaar!

Dustin

9155

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS