Column: Op naar de hekkensluiter

Historisch. De uitoverwinning tegen Willem II is de grootste uit de clubgeschiedenis. Het klopte allemaal afgelopen vrijdagavond. Er werd 'gewoon' met maar liefst 6 (!) tegen 0 gewonnen! Als het 0-9 of zelfs 0-10 was geworden hadden de Tilburgers nog niets te klagen gehad.

Het begon natuurlijk voorafgaand aan het duel al. Alle reacties vanuit Tilburg ten opzichte van vorig jaar en de daarbij behorende toeters (dat kunnen zij goed in Tilburg) en bellen maakte deze wedstrijd extra beladen. Normaal nooit het geval geweest natuurlijk, want Willem II is altijd een heerlijke awayday. Misplaatste arrogantie dus in Tilburg die genadeloos afgestraft is. Een uitblinkende Van de Streek, Ter Avest en Quaresmark van der Maarel die met buitenkantje rechts de keeper verschalkte. En ja, als van der Maarel zulke goals gaat maken dan kan je als Willem II zijnde maar beter heel snel met de staart tussen de benen richting de kleedkamer gaan en nederig zijn.

De Utrecht Ultras, verschillende keren in het voetbalnieuws geweest toen zij de bus opwachtten na de wedstrijd tegen Vitesse door de tegenvallende resultaten. Deze jongens verdienen meer lof, want deze groep steekt zo veel tijd en energie in de club, ook wanneer het goed gaat lieten zij zich nu horen door een sfeeractie bij Zoudenbalch. Super gedaan mannen! Complimenten!

Nu wacht het duel met hekkensluiter Emmen die eindelijk een wedstrijd gewonnen hebben afgelopen weekend tegen PEC Zwolle. FC Emmen-thuis moet ‘normaal’ gesproken geen probleem zijn. Ware het niet dat wij twee jaar geleden verloren in eigenhuis van de Emmenaren. Ik hoop dat er van enige onderschatting geen sprake is en dat we de vloer aanvegen net zoals in Tilburg.

Want hoewel we nogal kritisch waren en volledig terecht ook, schijnt er op dit moment een helder licht aan het eind van de tunnel. Want met het speelschema in het achterhoofd is er nog van alles mogelijk. Mits wij het op kunnen brengen om met dezelfde energie en instelling zoals tegen Willem II al deze finales kunnen spelen.

Ik heb er in ieder geval weer goede hoop in! En ik hoop samen met mij ook jullie als supporters. Want hoewel we er niet kunnen zijn in het stadion zullen wij altijd achter onze jongens staan.

Buitenkantje rechts mensen, buitenkantje rechts. Mark van der Maarel, contract verlengd tot 2023. Een man die al sinds 2009 de club dient en dus met recht een echte clubman genoemd mag worden!

Tot volgende week!

9252

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS