Column: Onherkenbaar

Waar hebben we nu naar zitten kijken? Speelde NEC nu een thuiswedstrijd of wij? Zijn we wel goed genoeg? Staan de juiste spelers wel op het veld? Spelen we met te veel angst? 
 
Waar ligt het probleem nu eigenlijk? Want we hebben tot nu toe maar 1(!) goal gemaakt in onze eigen Galgenwaard. Aan de voorste twee ligt het dus duidelijk niet, want Bas Dost heeft er inmiddels al 5 in liggen. Ook Tasos Douvikas heeft al 4 goals gemaakt. Daarachter lopen qua namen ook voldoende “goede” voetballers, met Toornstra en Bozdogan bijvoorbeeld.
 
Achterin begint Sagnan steeds meer de speler te zijn die we van hem verwachten. Hij is groot, sterk en niet bang om een duel in te gaan. 
Ik denk dat het probleem vooral op de flanken ligt. Met ter Avest hebben we een prima rechtsback maar, het is allemaal te netjes, te braaf en vooral te veilig. Aan de bal zal je ter Avest niet of nauwelijks risico zien nemen. Op links zitten we met twee linksbacks die echt nadrukkelijk met de huidige vorm aan het worstelen zijn. Aan de bal matig en ook verdedigend zijn zij aan het zwemmen. 
 
Boussaid laat werklust zien, daarin zal hij dan ook nooit verzaken. Ook heeft hij als één van de weinige het lef om een poging te doen zijn man te passeren en risico in zijn passing te leggen. Met de gemiste kansen aan het begin van het seizoen, zijn er bij hem al zo’n 5 assists door zijn neus geboord. Dat zijn eindpass en rendement echt beter moet dat is duidelijk.
 
Sylla, wat moet ik hier nou precies van vinden? Het “wonderkind”. Ik zie het niet. Zijn handelingssnelheid ligt te laag en ook zijn spelinzicht laat zonder coaching te wensen over. Hoe vaak ik ter Avest en Sylla beiden aan de zijlijn heb zien staan, dat mag niet. De wisselwerking in de tweede helft met bijvoorbeeld Toornstra en Klaiber was in mijn ogen veel dynamischer. Al was Toornstra in de laatste 10 minuten echt op. 
 
Nu is Fraser niet van het wisselen van de basiself, maar dat er echt iets anders moet is voor heel wat supporters duidelijk. Ik opper voor Klaiber als rechtsback, Streek op “10”, Toornstra op rechts. Vd Kust en Warmerdam is voor mij op dit moment lood om oud ijzer. Boussaid zal het dan samen met Younes moeten uitvechten. Younes nog niet 100% fit, maar zal de komende weken toch zijn minuten gaan maken. 
 
Frustrerend is vooral dat we als supporters zijnde notabene in eigen huis, afbraak voetbal voorgeschoteld krijgen. In eigen huis! Waar we normaal gesproken met lef, tomeloze inzet en vooral met passie horen te spelen. Nu heeft NEC meer balbezit gehad en waren zij bijna dreigender dan heel FC Utrecht. Dat kan en mag gewoon niet. Nogmaals, één goal tot nu toe in de thuiswedstrijden. Op deze manier ga je alle “gewonnen” supporters weer thuis laten zitten. Want waarom zal je ook gaan als je niet tot nauwelijks vermaakt wordt in thuiswedstrijden. 
 
We willen Utrecht zien!!
 
Tot volgende week,
Dustin 

11474

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS