Column: Noodzakelijke 'must-win'

Had ik het vorige week over de liefde, deze week weer over de huidige stand van zaken. Maar ook dat eindigde met liefde. De liefde van de supporters voor Ayoub en andersom.

Excelsior-uit, een wedstrijd die op papier een “must-win” hoort te zijn. Dan is het lekker dat die broodnodige drie punten mee gaan naar Utrecht. Na onze seizoenstart interesseert ons het even niet of we mooi voetbal spelen. De realiteit is dat het resultaat telt. We hadden in de eerste helft notabene al met 0-3 voor kunnen staan. Onze spits Bas Dost, die er toch staat om goals te maken, lijkt al niet meer gewend te zijn om in scoringspositie te komen. Hij miste een opgelegde kans, die hij waarschijnlijk in zijn vorige jaren, geblinddoekt nog had gemaakt.

Fraser voerde veel veranderingen door in de basis. Dit waren elf namen die ik ook op vele lijstjes van supporters voorbij heb zien komen. En ik moet zeggen, na een matig eerste kwartier voetbal je de resterende eerste helft nog best aardig en creëer je voldoende mogelijkheden.

Persoonlijk ben ik ook erg blij dat van de Streek er weer bij is. Sander is misschien niet de meest technisch begaafde voetballer maar werkt zich een slag in de rondte én het belangrijkste: Hij pikt regelmatig zijn goals mee en kan daarmee o, zo belangrijk zijn voor dit FC Utrecht. Laat ik voorop stellen dat ook ik vind dat er nog veel beter gevoetbald moet worden. Want in de tweede helft deed het ouderwets pijn aan de ogen. De drie punten moeten voorlopig even heilig zijn en hopelijk weten wij dan voetballend stapje voor stapje steeds beter te worden. Volgende week tegen de koploper thuis. Hoewel we dit seizoen in thuiswedstrijden alles behalve verwend worden is het wel altijd een leuk affiche. Ik dwaal dan altijd met mijn gedachten even af naar FC Utrecht – AZ in de play-offs. Wat een mentaliteit was er deze wedstrijd. Niet alleen op het veld maar ook op de tribunes! Vijandelijk, agressief maar net op het randje. Heerlijk!

Dat is ook zo’n wedstrijd geweest die bij vele supporters voor eeuwig in het geheugen gegrift staan. Eén van de vele hoogtepunten in onze rijke historie. Onze historie die we moeten koesteren, in sommige mate moeten gaan herbeleven maar ons ook vooral moeten gaan richten op nieuwe mooi momenten creëren. Over een aantal jaar heeft niemand het meer over die slechte seizoenstart van dit seizoen maar wellicht wel over die wedstrijd tegen AZ op 9 oktober in 2022, die evenals de play-offs van toen, memorabel was.

Hopelijk weten we zondag als eenheid de punten binnen te slepen, want zeg nou eerlijk... Zondag is ONS daggie!
 
Tot volgende week,
Dustin

11466

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS