Column: Man, man, man

Man, man, man, dit was allemaal wat hè. Het lijkt ineens allemaal niet meer over voetbal te gaan. De goal van Douvikas en van de teruggekeerde Labyad worden teniet gedaan en overschaduwd door de stakingsmomenten. Eeuwig zonde. Want het hoort eigenlijk ten alle tijden over de club en over het voetbal te gaan.
 
Zwaar overdreven is het wel, er is niemand bewust bekogeld en/of gewond geraakt. Natuurlijk, er moet eigenlijk niets gegooid worden. Zonde van het gele goud natuurlijk. De KNVB maakt het voetbal op deze manier zwaar onmogelijk. Ik kom nu zo’n 26 á 27 jaar in het stadion, het is nooit anders geweest bij het vieren van een doelpunt.
 
Terug naar het voetbal, want het gaat al genoeg over deze kwestie overal. We hebben definitief de playoffs veiliggesteld.
Lekker! Hoewel we natuurlijk altijd hopen op meer, zijn dit de wedstrijden waar het om gaat. En hoewel we altijd zingen: ‘Altijd slecht!’ is het toch zo slecht nog niet, zo blijken de cijfers in ieder geval. Want mochten er nog 3 of meer punten behaald worden in de laatste twee wedstrijden, dan betekend dat het hoogste aantal punten sinds 2017. Niet gek toch?
FC Utrecht is daarom in alles groter geworden, de verwachtingen zijn gegroeid en daarom zijn wij ook veel kritischer gaan kijken naar het voetbal. Het doet me deugd dat we nauwelijks tot geen kansen weggeven tegen RKC, al had ik graag nog wat meer vloeiende aanvallen gezien.
 
Nog twee wedstrijden te gaan, Eén makkie, en een zware pot thuis tegen Emmen. De focus moet op de playoffs, daar moet alles kloppen. Van mentaliteit tot voetballend vermogen plus de sfeer in het stadion. Laten we er met z’n allen op hopen dat we met z’n allen kunnen pieken op het juiste moment!
 
Tot volgende week!
Dustin

11538

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS