Column: Klerelijer

Een historisch weekeinde, niet wat FC Utrecht betreft maar ik moet het toch even benoemen... Wat een prestatie van Max Verstappen die wereldkampioen geworden is in de Formule 1. Uniek in zijn soort en een prestatie van formaat. Iets wat FC Utrecht dit weekend niet kon bewerkstelligen. De bus van Go Ahead Eagles heeft FC Utrecht niet omver weten te duwen en dus werd het een 0-0 eindstand. We waren opnieuw niet bij machte om een op papier kwalitatief minder team aan de kant te zetten. In eigen huis ook nog eens!

Dat we het publiek missen, is een ding wat zeker is. Maar dat mag niet de reden zijn dat we opnieuw niet thuisgeven. Ik wil heel graag positieve en enthousiaste columns schrijven maar dat is gezien de afgelopen weken onmogelijk. Hoe kan het nu zo zijn dat we alsmaar tegen het bekende probleem aanlopen? Hoe kan het nu zo zijn dat we als FC Utrecht zijnde nooit die volgende stap kunnen zetten
waar de gehele organisatie en het overgrote deel van de supporters zo naar snakken? Het is een ongrijpbaar iets, hoe komen wij van deze stempel af?

Natuurlijk wordt de druk op de trainer groter en groter, helemaal als er niet drastisch iets veranderd in het spel en de resultaten. Maar wat ik nog het meeste mis, is een ‘klereleijer’ in het veld. Nu Willem Janssen buiten de basis is gevallen, is er niemand die iemand op de plek kan en wilt zetten lijkt het wel. Er is niemand die een scheld tirade maakt wanneer iemand een fout maakt. Er is niemand die constant bonje met de scheids en/of tegenstander zoekt. Er is niemand die zijn medespelers pusht tot het uiterste. Dan wel met het corrigeren na een fout, dan wel met het uitdagen tot betere prestaties in zijn geheel.

Het is een beetje slappe hap en te braaf allemaal. Ik mis de bravoure en de power om te knokken tot het uiterste. Ik mis dus de echte wil om te winnen en daarvoor alles op te geven. De over mijn lijk mentaliteit, niet alleen ten opzichte van de tegenstander maar ook ten opzichte van elkaar. Het mag allemaal wel wat harder. Het is topsport en daarmee hoor je elkaar uit te dagen en elkaar tot het uiterste te dwingen. Wie dat niet kan handelen is wellicht niet geschikt om op dit niveau te acteren en helemaal wanneer je als club, als organisatie en als team de volgende stap wilt gaan zetten. Het spreekwoordelijke roer moet om!

Cruciale potjes, NAC uit in de beker en Fortuna uit in de competitie. De druk ligt er goed op en terecht ook als je het mij vraagt!

Tot volgende week,
Dustin

2131

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS