Column: I will survive!

De dag na de sensationele zege op Feyenoord. 3-1(!) Is een uitslag waar we trots op mogen zijn. Alles viel op de goede plek gister. Prima goals van Janssen, Sylla en Simon Gustafson zorgden er voor dat we comfortabel wonnen. Ik wil graag nog even terug in de tijd.

Scheidsrechter Dennis Higler werd aangesteld voor deze wedstrijd, wat een hoop negatieve en terechte reacties opleverde. Diezelfde Higler had er namelijk voor gezorgd dat onder andere Leroy Fer en Botteghin op het veld mochten blijven staan in de play-offs finale vorig seizoen. Twee zuiver rode kaarten die door diezelfde Higler niet gegeven werden. Ook de reacties qua arrogantie uit Rotterdam gingen alle perken te boven. Een aantal jaar terug had ik nog wel sympathie voor de club uit Rotterdam. Inmiddels is die sympathie helemaal verdwenen. Na al het gezeur rondom die play-offs finale en het arrogante kleinerende gedrag ten opzichte van ons, is Feyenoord voor mij wel klaar. Een kleine greep uit de reacties voorafgaand aan deze wedstrijd: “FC Utrecht is voor ons niet een
echte ‘testcase’.” “FC Utrecht is een kleine club”, “We kunnen niet verliezen van FC Utrecht”. Achteraf is het heel makkelijk scoren, en dat doe ik dan ook. Want met dit gedrag gaan de supporters uit Rotterdam steeds meer vergelijkingen vertonen met die zo ‘gehate’ club uit Amsterdam.

11311

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS