Column: Homecoming

Die eerste stappen wanneer het stadion in zicht is. Dat zijn voor mij de lekkerste. Dan begint het bij mij te kriebelen en komen de zenuwen langzaam naar boven. Ik moet eerlijk bekennen, zo met die December maand had ik het gevoel totaal nog niet. Maar als je dat prachtige stadion ziet, veranderd dat alles. Thuis komen, het mooiste gevoel wat er is.
 
Het is weer begonnen, lekker man. Het eerste potje van 2023 en het eerste potje na de winterstop en gelijk een mooie. Feyenoord thuis, staat altijd wel garant voor een mooie wedstrijd. Het heen en weer zingen van de goaltunes en een strijd op het veld. En dat was opnieuw het geval. FC Utrecht stond in de eerste helft als een huis. Toornstra maakte een goede goal, maar met name de strijdlust spatte er van af. Niemand uitgezonderd.
 
En dat is nu waar we als supporters van houden en wat wij waarderen. Daar begint het allemaal mee. Feyenoord staat niet voor niets bovenaan in de eredivisie, het is gewoon een prima ploeg. En dat was te zien toen Feyenoord in de tweede helft meer risico ging nemen en FC Utrecht ver terug drong waardoor we zelf weinig meer konden creëren. Maar wat als… Wat als het schot van Douvikas niet op de paal belandde, maar in de goal. Dan had je Feyenoord op de knieën. ‘Je kan helaas niet altijd zes gooien.’ Zeggen ze dan.
 
We hebben een strijdend FC Utrecht gezien bij het debuut van Silberbauer. En dat is iets waar wij al heel lang op hebben gewacht. Eindelijk weer onze eigen identiteit op het veld. Het was genieten van Booth, Sagnan, van der Hoorn en Boussaid. Barkas was weer fantastisch met een aantal fantastische reddingen en Toornstra die zijn oude club pijn deed. Dit is FC Utrecht. Ik hoop dat dit, ook tegen de kleintjes het uitgangspunt is. Want FC Utrecht zal FC Utrecht niet zijn… Afijn, laten we daar even niet over na denken. Ik persoonlijk zie de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet.
 
Oja, die gerenoveerde stoeltjes op de city side zagen er goed uit! Het was weer rood! Hopelijk kan dit in het gehele stadion weer het geval zijn. Dat oogt in ieder geval weer een heel stuk mooier en dat is hoe het hoort te zijn!
 
Op naar Veghel en daarna Deventer. Beiden moeten gewonnen worden met deze vechtlust!
 
Tot volgende week,
Dustin

11485

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS