Column: Het resultaat telt

Voor de fase waarin wij als FC Utrecht zitten, was en is het resultaat op dit moment heilig. Dat zag je nadrukkelijk terug in de wedstrijd tegen Vitesse. En dat was voor beide teams het geval natuurlijk, want ook Vitesse kent een matige start van het seizoen.

De eerste helft was er nagenoeg niets te beleven. Enkele afstandsschoten die gelost werden maar over of naast belanden waren eigenlijk het enige wapenfeit. In de rust werd er toch wel iets veranderd, er was net iets meer pit nodig deze wedstrijd. Bozdogan en Klaiber werden in het veld gebracht en dat had ook direct zijn weerslag op het publiek.
Bozdogan en ook Klaiber brengen toch een zekere mentaliteit met zich mee wat nodig gemist werd in de eerste helft. Ik vond beide daarom ook goed invallen. Speelden met lef en mentaliteit waar hun teamgenoten zich aan konden optrekken. Het was ook in de tweede helft niet sprankelend, maar er zat al meer in dan in de eerste helft. Het publiek kon zich daarom wat meer van zich laten horen omdat er nu eindelijk duels uitgevochten werden en ook werden gewonnen. 
 
Na het laatste fluitsignaal overheerst bij mij de blijdschap van de drie punten. Blijdschap is misschien niet eens het goede woord, meer opluchting. Want we hebben nu niet alleen gewonnen in eigen huis, maar dus ook eindelijk gescoord. Bas Dost begint nu al een fenomeen te worden in Utrecht shirt. Hij had deze wedstrijd maar één kans nodig en die maakte hij. Als hij beter begrepen en bediend gaat worden, gaat Bas er nog heel wat meer maken. 
 
Het word nu langzaam tijd om de focus meer op de eindpass te leggen. Want blind een bal voorgooien met de hoop dat er iemand is, kan iedereen wel. We moeten nu echt gericht onze spitsen gaan bedienen, want daar ligt ons grootste gevaar. Gelukkig op punten gebied nu wat meer rust, maar voetballend moet het echt wel beter. 
 
Op naar volgende week! 
 
Dustin
 
Ps. Ik heb genoten van ons publiek, want na alle negativiteit  mag het ook gezegd worden wanneer het wel goed gaat. Wij hebben die negatieve aandacht niet nodig! Op naar mooie momenten met zijn allen.

11469

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS