Column: Het mysterie Bagus Kahfi

Een voetbalvrij weekend, in de Eredivisie althans. Heb toevallig een stukje Afrika cup zitten kijken, maar wat daar allemaal gebeurd... Een keeper diep in blessuretijd mee sturen en vervolgens een ‘korte’ corner nemen. Het kan daar allemaal.

Eerder deze week is dus bekend gemaakt dat Henk Veerman ein-de-lijk onderdeel is van ons team! Ik moet zeggen dat ik het de ideale versterking vind van deze selectie. Het is een speler die we niet in de gelederen hadden. Een grote, sterke en scorende spits. Het verhaal er achter is misschien nog wel mooier dan de transfer zelf. Het tekent de mens Henk Veerman. Henk heeft alles in zich om zich te kronen tot nieuwe publiekslieveling. Ik zie en hoor het al helemaal voor me: ‘Alle ballen op Henkie!’

Dan gaan we even terug naar 5 februari vorig jaar. FC Utrecht was trending. En niet zo maar! Want Indonesisch ‘wonderkind’ Bagus Kahfi kwam over van PS Barito Putera. Het zorgde voor een stroom aan Indonesische fans die de socials (nog steeds) bestormen. Onder elke post en onder elke livestream zie je de naam van Bagus Kahfi. In een jaar tijd heeft hij nu maar liefst vier(!) hele keren op
de bank gezeten en heeft hij in maar één officieel duel minuten gemaakt (invalbeurt tegen Telstar van drie minuten).

Bij zijn presentatie werd gezegd dat de stap van Indonesië naar Europa erg groot is, maar dat zij vertrouwen hebben om Bagus verder te ontwikkelen. Mijn vraag is nu een jaar later: Is dat vertrouwen er nog steeds? Of is het een puur marketing technische stunt geweest. Want de exposure en volgers schoten ineens omhoog! Dit ‘mega’ talent, lijkt in ieder geval na zijn eerste jaar volledig verdwenen te zijn. Waar is die jongen gebleven? Is ie er nog wel? Het mysterie van de ‘over’ gehypete Bagus Kahfi. Het ‘wonderkind’ die zijn ‘talent’ nog niet heeft kunnen etaleren.

Je zal nu vast wel denken: ‘Serieus een column over Bagus Kahfi?’ Je moet toch wat in zo’n voetballoos weekend. Ook ben ik benieuwd wat er op de deadlinedag nog te wachten staat voor FC Utrecht. Komt er nog een verassing uit de hoge hoed? Of gaan er nog jongens vertrekken. Afwachten maar. Op naar Cambuur!

Alle ballen op Henkie!

Dustin

11390

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS