Column: Het kerkhof der trainers

Zeven(!) trainers in de laatste 5 jaar bij FC Utrecht. Hoe kan het nu zo zijn dat juist dat onderdeel structureel mis gaat? 
Over het voorval tussen Younes en Fraser durf ik nog niet echt een uitspraak over te doen zonder dat daar genoeg duidelijkheid over bestaat. Feit is wel dat Fraser zelf ontslag heeft genomen, tenminste… dat is gecommuniceerd. Het kan ook een trucje zijn om enigszins Fraser zijn carrière niet te beschadigen. (nu ben ik toch aan het speculeren.)
 
Ook Younes heeft ergens schuld natuurlijk, want waar er twee vechten hebben er twee schuld. Het zegt wel genoeg dat er tot nu toe maar één zijn biezen gepakt heeft. Het is geen gelukkig huwelijk geweest tussen FC Utrecht en Henk Fraser. Hij staat bekend om het behoudende voetbal vanuit een gesloten organisatie. Dat kan wat mij betreft prima in fases, maar niet wanneer je het de gehele wedstrijd wil doen. 
 
Effectief kan het wel zijn. En dat zie je terug in de laatste vijf wedstrijden die gewonnen werden. Was het sprankelend in die overwinningen? Zeker niet. Individuele klasse van bepaalde spelers zorgden er voor dat het nog enigszins frivool oogde. 
Nu dus op zoek naar een nieuwe trainer. Maar het zal typisch FC Utrecht zijn wanneer zij definitief Rankovic of misschien wel Kalezic naar voren schuiven.
Het lijkt mij wel eens goed om een volledig frisse wind te hebben hier in de Galgenwaard qua trainers. Iemand die eigenlijk niets met de club heeft, maar wel met de kennis waar deze club voor staat. Met passie, lef en strijd gaan voetballen. De essentiële waarden van FC Utrecht. 

Het kan ook nooit normaal. Welkom in Utrecht. Het kerkhof der trainers. 
Ik zie namen als Van Gaal en Bosz voorbij komen. Ik denk dat we daarin volledig de plank mis slaan. Deze trainers zijn met alle respect in alles veel verder dan FC Utrecht. Het is haast onmogelijk dat deze trainers uberhaupt de telefoon opnemen wanneer FC Utrecht belt. 
 
Ach, zo tijdens het WK ging het wel weer lekker over ons cluppie, en zo neemt de zin in het vervolg van het seizoen weer volledig toe. Bij mij in ieder geval zeker! 
 
Wie is voor jou op dit moment de ideale kandidaat voor het hoofdtrainerschap?  
 
Prettige kerstdagen en tot de volgende!
Dustin

11451

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS