Column: Herkenning

Jarenlang hebben we kritiek gehad, jarenlang was FC Utrecht onherkenbaar. Het is een feest van herkenning om FC Utrecht de laatste weken ouderwets “op zijn Utregs” te zien spelen. Strijden, sleuren en met heel veel passie. Je ziet steeds meer terug dat spelers trots zijn om dit shirt te dragen. 

Het voetbal zelf kan altijd beter, maar de basis is dat er gevochten moet worden. De leidraad in het leven van een FC Utrecht supporter. Nu we dat steeds meer terug zien, merk je dat de rust onder de supporters terugkeert.  Spelers zoals Booth en Bozdogan worden in de harten gesloten, en dat terwijl de laatste jaren spelers veelal passanten zijn geworden. Dat zegt niet dat het nu niet het geval is, maar je ziet de spelers werken voor de club, werken voor het team en dus automatisch ook werken voor de supporters. 
 
Er werden drie hele belangrijke punten gepakt tegen Heerenveen waardoor je een gaatje geslagen hebt van zes punten. Je bent daarentegen ook nog eens twee punten ingelopen op Sparta en FC Twente. 
 
Daags voor de bekerwedstrijd tegen AZ ben ik deze column aan het typen. Met die laatste 5-5 nog vers in het geheugen, kijkt heel voetballend Nederland uit naar deze bekerclash. Het was in de competitie spektakel, maar de kans is groot dat wij in de aankomende wedstrijd het tegenovergestelde te zien krijgen. Het doel is om door te bekeren, zowel voor ons als voor AZ. Daar in is het automatisch logisch dat er minder risico genomen gaat worden. 
 
Een volledig verkocht uit vak. Bekeravonden zijn altijd speciaal en wedstrijden op zich. Op voorhand zal je zeggen dat je uit bij AZ kansloos bent, of dat je een minimale kans hebt om daar een resultaat weg te halen. Dat is bijvoorbeeld op een bekeravond totaal anders en dan wil ik graag de bekerwedstrijd tegen PSV uit een aantal jaar terug, terughalen. Een excellerende Ramselaar en Haller bezorgen daar FC
Utrecht de winst, en dus door in de beker.
 
In de beker is alles mogelijk, het is de vorm van de dag en moeten de teams laten zien wie het liefst wil winnen en wie daar het meeste voor over heeft.
 
Ik heb er zin in! 
 
Op naar volgende week! 
Dustin

11535

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS