Column: FC Timber

1-3 verliezen in eigen huis. Binnen 12 minuten hadden we er al twee om de oren gekregen. Een terugspeelbal met zo’n veld wat niet handig is en een afstandsschot van de Leeuw die ons pijn deed. Het leven van een FC Utrecht supporter gaat niet over rozen momenteel.
 
Ik heb wel een FC Utrecht na de rust gezien die beter ging voetballen. Maar juist op dat moment is het de technische staf met eindverantwoordelijke Hake die het team hoogstpersoonlijk de nek omdraait. Het begon enigszins beter te lopen na de rust, maar mede door (te) veel te wisselen was het einde zoek.
Of je er beter op word door Hake nu alsnog de deur te wijzen weet ik niet. Ik neig eerder naar het helpt je niet… Maar voor de gemoedstoestand rondom FC Utrecht zal het een erg fijne zet zijn. Er is het afgelopen jaar niemand beter geworden en ook qua tactiek en speelwijze en heg ‘plan’ is het niet om over naar huis te schrijven. Het is een teken aan de wand dat FC Utrecht zich tot nu toe stil houd met het wel of niet verlengen van Hake. Alles wijst er op dat het einde oefening is na dit seizoen voor Hake. Ik durf gerust te stellen dat alle supporters daar wel vrede mee zullen hebben.
Is er dan op dit moment helemaal niets goed? Jawel, Quinten Timber steekt met kop en schouders boven de rest uit. Als het aan mij ligt gaan we de rest van het seizoen door onder de naam FC Timber. Wat is die jongen goed zeg! Je mag als FC Utrecht blij zijn wanneer je hem komende zomer kan behouden. Ik heb er een hard hoofd in. Hij speelt zich enorm in de kijker, helemaal met de huidige teamvorm is hij de man in de spotlights.
 
Ook van der Kust maakt op mij een goede indruk tot nu toe. Waar hij het aan verdiend had om opnieuw gepasseerd te worden voor Warmerdam is mij één groot raadsel. Die jongen doet het goed, laat hem dan lekker staan. Ook ben ik blij met St. Jago en in de wedstrijd tegen Groningen heb ik ook een redelijk goede Ramselaar gezien.
 
We moeten nu alleen oppassen dat het seizoen niet als één grote nachtkaars uit dreigt te gaan. Het gat met FC Groningen is nog maar vier punten. Dat we de play offs gaan halen geloof ik nog wel. Met de nadruk op nog… Want deze zogenaamde vorm dip en een gebrek aan geluk moet heel snel gaan veranderen want anders grijp je echt overal naast.
 
Tot volgende week,
Dustin

7999

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS