Column: FC Sociale dienst

De kop is misleidend, dat klopt want FC Utrecht heeft gewonnen en daarmee het scenario van de plaatselijke FC Sociale dienst voetbal (tijdelijk) gesloten. Was het goed? Nee het was niet goed. Maar hebben de jongens gestreden? Ik vond zeker van wel! En helemaal met in het achterhoofd de prestaties van de afgelopen tijd, was dit een meer dan welkome overwinning.
Ramselaar
 
Ik heb veel commentaar gehad op Ramselaar. Hij maakt nu een hele slimme en mooie goal en speelde een prima wedstrijd. Hij is in mijn ogen ook echt één van de betere voetballers van FC Utrecht. Hij laat het alleen echt te weinig zien. Hij kan zo veel meer, en als hij dat wat meer constant gaat volhouden is hij ‘gewoon’ een onbetwiste basisspeler.
 
Kritiek
 
Ik hoor je denken, is het dan helemaal hosanna in deze column? Want het was echt niet best zondag maar het is net of ik een goed nieuws krantje zit te lezen. Kritiek heb ik zeker wel. De formatie, en dan val ik in herhaling waarschijnlijk maar een 4-4-2 met het middenveld in een ruit is wellicht dé oplossing voor dit FC Utrecht. Een Timber of Maher op de verdedigende middenvelder positie. Ramselaar en ‘Otje’ als voetballende middenvelders en van de Streek als lopende ‘nummer tien’ die de spitsen ondersteund in alles wat ze doen. Wat dus ook betekend dat Douvikas ondersteunend is aan Henk Veerman want ook hij word in dit systeem volledig om zeep geholpen.
 
Go Ahead Eagles
 
Op naar Deventer met het uitpubliek als winnaar nu al. Want het gaat een warm weerzien worden met Jacob Mulenga. In de heenwedstrijd kon er helaas nog geen publiek bij zijn maar nu is daar een mogelijkheid om als supporters te laten zien dat Jacob een plek in ons hart heeft veroverd in zoverre dat nog niet duidelijk was.
Go Ahead heeft echter een aardige boost te pakken met de overwinning op Ajax en zal dus nog meer in eigen kunnen gaan geloven. Een verdedigende ploeg die vooral loert op de spaarzame counters. Iets waar FC Utrecht moeite mee heeft.
 
Het voetbal moet echt beter maar voor het vertrouwen is het wel echt even lekker dat je een wedstrijd gewonnen hebt. Een cruciale ook nog, om in het spoor te blijven van de ploegen boven ons. Maar stiekem kijk ik ook naar beneden en zie ik dat het puntenverschil omhoog net zo groot is als naar beneden. Het is nog steeds alle zeilen bij zetten om de play-offs te halen en daarmee wellicht Europees voetbal af te dwingen.
Dan rest mij eigenlijk nog één vraag die mij zelf ook erg bezig gehouden heeft de afgelopen tijd…
Is het seizoen uiteindelijk geslaagd als wij door middel van de play offs winnen, Europees voetbal hebben gehaald? Of blijven de wisselende resultaten en ontwikkeling van het team mee spelen?
 
Tot volgende week.
Dustin
 

11405

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS