Column: Een strijdbaar FC Utrecht

De supporters komen wel. En zij zijn er altijd. Dat blijkt maar weer als er meer dan 20.000 supporters aanwezig zijn. Ondanks het tegenvallende voetbal, de tegenvallende resultaten en de benodigde kritieken. Zij zijn er, in goede en slechte tijden.
 
Gekscherend benoemde ik vorige week de grabbelton van Fraser. Maar ook in deze wedstrijd weer een aantal nieuwe namen in de basis. Zelf denk ik dat Fraser alle namen op een dartboard geprikt heeft en dan geblinddoekt pijltjes gaat gooien. Sparta een goed voetballende ploeg, dat hebben zij dit seizoen al meerdere malen laten zien. Door twee snelle doelpunten, één na het eerste fluitsignaal en de ander vlak na rust, heb je Sparta op de knieën gekregen. Voetballend moet het echt allemaal nog veel beter maar we hebben nu en dan met name in de tweede helft een strijdbaar FC Utrecht gezien.
 
Is het dan allemaal direct zonneschijn? Nee, wat mij betreft niet. De aankomende drie wedstrijden zijn nog steeds van cruciaal belang. Heerenveen, Groningen en ook Volendam moeten eigenlijk allemaal gewonnen worden, wil je je weer gaan mengen om de plaatsen bovenin. Of wij dat qua voetbal verdienen? Nee, ook dat niet. Maar het zal wel lekker zijn.
 
Dan wil ik ook nog even de invallers benoemen in de vorm van Bo(ss)zdogan en Boussaid. Hoe deze twee mannen invielen en direct lieten zien met lef en inzet te spelen en ook nog eens konden “freewheelen” de tweede helft was een lust voor het oog. Wat mij betreft word de optie om Bozdogan te kopen echt direct gelicht, wat een klasbak!
 
Ik wil ook graag nog het publiek bedanken, want wat mij betreft is het een godswonder dat we met z’n allen blijven komen en in grote getalen zowel uit als thuis. Want verwend zijn we tot nu toe nog niet! Hopelijk gaat dat dit seizoen onder Fraser nog komen.
 
Tot volgende week,
 
Dustin

11486

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS