Column: Een seizoen vol ergernis

Blamage, schandalig en dat tegen een degradant. 3-0 op de broek gekregen en dat terwijl er tegen AZ met name in de tweede helft toch aardig gevoetbald werd. Ik denk dat de titel van deze column het seizoen wel aardig samenvat. Want wat hebben we ons geërgerd hè?
 
Zo heb je de beste seizoen start ooit in de clubgeschiedenis… Maar hebben wij het grootste gedeelte van het seizoen een voor ons onherkenbaar FC Utrecht gezien. Frustrerend. En dat terwijl bijna elke keer elk uitvak in welk stadion dan ook nagenoeg uitverkocht was. En ook in de thuiswedstrijden kan FC Utrecht hele goede cijfers overleggen wat betreft het aantal stadion bezoekers. Reclame voor het voetbal en met name reclame voor FC Utrecht hebben we met het oog op ‘klantenbinding’ niets tot nauwelijks iets gezien.
 
Een hele grote pleister op de wond is toch wel de degradatie van de club uit Tilburg. Willem II is gedegradeerd, en dus heeft karma opnieuw het goede slachtoffer te pakken. Een hele grote kanttekening in dit verhaal is wel dat het veel lekkerder was geweest als zij juist door onze toedoen was gedegradeerd. Maar wij werden door hetzelfde Willem II alle kanten op gevoetbald. Een hele, hele slechte generale voor de naderende play-offs.
 
Utrecht lijkt uitgeblust, uitgespeeld en dat terwijl er nog een toetje te wachten staat. Potjes die er echt toe doen! Potjes waar de spelers en het publiek zich kunnen onderscheiden. Ik heb de hoop, dat de spelers zich gaan oprichten juist omdat er nu wél echt iets op het spel staat.
 
Veel kijken we al naar volgend seizoen. We hebben echte winnaars nodig. Spelers met ruggengraat, die ten koste van alles de overwinning over de streep willen trekken. In plaats van het ‘lieve jongens’ gehalte wat nu een beetje de toon zet in de selectie. Er moet flink gerenoveerd en vernieuwd worden. Het wordt tijd.
 
De play-offs dus. Eigenlijk hebben we er niets te zoeken is een veel gehoorde mening. En ergens deel ik deze mening zeker. Maar als we die play-offs toch moeten spelen. Dan wil ik ze winnen ook! Ik ben oprecht erg benieuwd of we als publiek en als spelers weer tot het uiterste kunnen groeien en dat we elkaar tot het uiterste kunnen dwingen om die play-offs succesvol af te sluiten!
Ik hoop het, maar ik heb er een hard hoofd in. En dat ia een beetje door het gehele seizoen gekomen. Want waar mijn hoop vandaan komt? Geen idee. Ik wil het beste voor mijn en onze club. En op dit moment is dat de play-offs.
 
Tot volgende week,
Dustin

11433

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS