Column: Een nieuw seizoen!

Daar zijn we weer! Een nieuw FC Utrecht, iets wat vooraf ook wel “noodzakelijk” was. Het was de laatste jaren (te) veel van hetzelfde. Nu krijgen we nieuw elan en is het tijd om vooruit te kijken. 
 
Van Overeem, Maher, Gustafson, Venema, Malahi, Veerman en Timber zijn tot nu toe vertrokken. Ook Maarten Paes die na een succesvolle verhuur periode zijn optie gelicht zag worden en zal dus definitief bij FC Dallas blijven spelen. Willem Janssen is voetballer af en vervolgd evenals Rick Kruys zijn carrière bij VVV-Venlo. 9(!) spelers zijn er ondertussen vertrokken. Ook Davy van de Berg staat voor een transfer, PEC Zwolle heeft zich concreet gemaakt. En dus moest er in de zomer iets gebeuren. Onder anderen Booth, Rawlins, Bozdogan, Redan, Viergever, Sagnan, Brouwers, Barkas, Raatsie en Dost werden aangetrokken en dus staat er bijna een compleet nieuwe selectie. 
 
In de oefencampagne werd er meer verloren dan gewonnen maar de nieuwe contouren onder de nieuwe trainer werden steeds duidelijker. Het gaat dus om een 5-3-2/3-4-2-1 formatie. Waar je vele kanten mee op kan. Je kan defensieve zekerheid inbouwen maar ook erg hoog druk zetten waardoor je gelijk erg aanvallend speelt. En met name dat laatste is waar Fraser voor gaat. We hebben het in fases terug gezien, wel moet het constanter en vooral langer volgehouden worden. Maar goed, ondanks dat we weinig wedstrijden wonnen in de voorbereiding merk ik dat vrijwel iedereen positief gestemd is. We hebben er na een teleurstellend seizoen weer zin in. Ons lekker een heel seizoen lang ergeren of een seizoen lang lekker genieten. Het laatste is een droom, want… Het is bij ons eigenlijk nooit goed. 
 
Zijn we dan alleen maar positief? Nee natuurlijk niet. Onze open dag is ons ontnomen voor het zogenoemde “voetbalfeest”. Zelf ben ik niet geweest, ik had andere verplichtingen. Maar van horen zeggen heeft het alles behalve een “feest” gehalte gehad. Iets waar de club ten opzichte van de traditionele open dag nog veel winst te halen heeft. 
 
Maar… het diagonaal in het thuisshirt is terug! En dat stemt menig supporter erg tevreden. Het zal eigenlijk een ontastbaar iets moeten zijn, het thuisshirt. Het moet voor iedereen eigenlijk gelijk duidelijk worden dat zij, waar dan ook FC Utrecht direct herkennen en niet dat er twijfels zijn of nu AZ, Twente of FC Utrecht aan het spelen is. Een hele positieve ontwikkeling dus! Een “klein” hekel puntje, nouja zeg maar gerust “groot” puntje is de enorm grote “T” op het shirt. Zo enorm zonde dat de sponsor zoveel invloed heeft over het shirt. Ach, als dat het enige is… ‘Als ze maar genoeg betalen’ klinkt het vooral. Toch is het jammer, vind ik. 

We gaan er weer vol goede moed in dit seizoen, wellicht tegen beter weten in. Maar we zijn er weer! Ik heb er zin in en ik hoop, jullie ook. N.a.v. de oefenwedstrijden heb ik toch een tip voor de selectie wanneer Bas Dost in het veld staat. Geef die ballen hard voor bij de eerste paal. Tot noch toe heb ik dat weinig gezien. Maar willen wij het “spitsenkerkhof tijdperk” ten einde laten komen hebben wij het nodig dat Dost gaat renderen. 
 
Op naar een nieuw seizoen! We worden kampioen! Toch?
 
Tot volgende week,
Dustin 

11446

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS