Column: (door) Heerenveen zoek gespeeld

We hebben gewonnen, maar wel door drie (!) hoogtepunten in de wedstrijd. Dan heb ik het natuurlijk over de twee kanonskogels van doelpunten en Vasilis Barkas.
 
Op voorhand en ook in de eerste fase van de competitie had ik nadrukkelijk mijn twijfels over onze Griekse doelman. Op een zijspoor beland bij Celtic en werd daar door de supporters bijna lopend naar FC Utrecht gebracht. En dan is het nog een stuk zwemmen ook. In het begin oogde hij nog wat onzeker of onrustig, maar daar is nu niets meer van te merken. Sterker nog, deze keeper pakt punten voor je. Dat is iets wat we wel echt konden gebruiken. Hij werd uitgeroepen tot man of the match, en wanneer je man of the match word als keeper, zegt dat ook iets over de prestaties van de rest van het elftal.
 
Je bent met name de eerste helft helemaal zoek gespeeld door Heerenveen. Het moge een godswonder geweest zijn dat het bij 1-0 bleef in die eerste helft. Hoe van Hooijdonk die bal binnen kon werken zonder ook maar een verdediger in de buurt te hebben, mag niet gebeuren. Ze stonden elkaar letterlijk aan te kijken hoe het in hemelsnaam kon dat juist de spits van Heerenveen zo vrij stond. En dat is een beetje typerend aan dit FC Utrecht, de gelatenheid. Waarom is er niemand op dat moment in het veld, dat het centrale verdediging duo “verrot scheldt”. Waarom is er niemand in het veld na aanzien van het eerste half uur die een speler van Heerenveen bij wijze van spreken over de boarding heen schopt? Nogmaals, het is de gelatenheid. Je mist in dit soort wedstrijden het vuur!
 
Door een fantastische trap met links van Toornstra kon Douvikas aanleggen voor misschien wel zijn mooiste goal voor FC Utrecht tot nu toe. Noppert kan hem eigenlijk alleen maar gehoord hebben. Het net in ieder geval, want die bal was zo verschrikkelijk hard, dat zie je niet vaak! Een fantastische goal. Ook die van Sagnan natuurlijk. “Het beest” want verdedigend in de één op één is het een monster. En hoewel ik al een aantal keer gezegd heb dat het aan de bal matig was en soms ook nog is. Had onze centrale verdediger een slalom in huis waar ze op de olympische spelen jaloers op zullen zijn. En ook die bal, snoeihard binnen geschoten. Het zal mij niet verbazen dat Noppert de aankomende dagen vooral te vinden is bij de KNO arts voor oorsuizen.
 
In mijn vorige column schreef ik nogal cynisch dat de aankomende vier wedstrijden gewonnen moesten worden. Het begin is er, en het vervolg moet er komen tegen FC Groningen. Dat is ook een ploeg, die net als FC Utrecht nog heel erg zoekende is. In thuiswedstrijden verwachten we het vuur en de bezieling. Want ook de spelers moeten gevoeld hebben dat zij in die eerste helft tegen Heerenveen helemaal scheel getikt zijn. Op naar de volgende overwinning!
 
Tot volgende week,
Dustin

11489

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS