Column: Dit was prima!

Douvikas en Dost, samen goed voor 25 goals dit seizoen tot zover. Beide hebben te kennen gegeven dat zij prima samen kunnen spelen. Silberbauer zelf zei ook: ‘we zullen het nu gaan zien.’ Het heeft een half uur geduurd. Dost viel “wederom” geblesseerd uit en persoonlijk denk ik dan: ‘Wat heeft het nog voor zin?’ Eerlijk is eerlijk, een fitte Dost is een fantastische spits voor FC Utrecht, maar wanneer hij zo ontzettend vaak afwezig is, is het dan wel slim om nog een jaar met hem door te gaan?
 
Het is ook niet zo dat beide in dat half uur een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten als koppel in de spits. Al heeft dat mijn inziend ook te maken met het feit hoe het middenveld op dat moment speelde. Douvikas was nu meer een nummer tien dan echt de tweede man in de spits. Persoonlijk had ik liever van de Streek op tien gezien, Toornstra (als ‘ie dan toch moet spelen) op de verdedigende middenvelder positie, Booth en Boussaid op de buitenste middenvelder posities. Een 4-4-2 in een ruit op het middenveld dus, waardoor je echt met twee spitsen speelt.
 
Afijn, na dat half uur mét Can Bozdogan in de ploeg een heel ander Utrecht dat de wedstrijd domineerde. Natuurlijk het is tegen Cambuur en ja het is echt, zij zijn nog slechter dan wij. Zeg ik cynisch. Zonder dollen, wat ik vanaf dat moment heb gezien geeft mij in ieder geval vertrouwen. Ik heb een goed FC Utrecht gezien. Het is jammer als supporters zijnde dat het in de tweede helft rustig uitvoetballen was in plaats van er nog meer te maken. Vanuit voetballers oogpunt snap ik het dan weer wel. Waarom zal je risico gaan lopen op bijvoorbeeld een tegentreffer of blessures om nog een goal te maken terwijl de wedstrijd al lang en breed gespeeld is.
 
Ik had het gevoel dat Cambuur nog dagenlang door kon voetballen, zij zullen nooit gaan scoren. En dat gevoel heb ik als supporter een tijd lang niet gehad. Viergever zei het in het interview met ESPN eigenlijk heel goed. Met vlagen goed veldspel gezien, nog dichter naar elkaar toegroeien, dit spel uitbouwen en dan vlammen in de play-offs.
En dat klopt, het vizier moet in de play-offs op scherp staan. Niet half, niet voor driekwart, maar volledige focus. Die play-offs moeten gewoon weer een keer gewonnen worden. We zijn wel weer eens toe aan Europese tripjes.
 
Nu krijgen we RKC thuis, waardoor je de play-offs voor 100% veilig kan stellen. Maar belangrijker misschien nog, het team nog meer bijeen laten komen en het veldspel nog meer op elkaar af te stemmen. En oja, Sander als je dit toch leest: Doe even een jaartje bijtekenen gewoon.
 
Tot volgende week,
Dustin

11546

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS