Column: De weg naar de finale

In deze column ga ik negatief beginnen, om vervolgens positief te eindigen. Ik hoor het je denken, is er wel iets positiefs? Of moet het nou altijd positief zijn? Nee, dat hoeft niet, maar we moeten nu niet doen alsof we ineens tot degradatiekandidaat gebombardeerd zijn. 
 
Vitesse-uit, normaliter een wedstrijd waar je wel eens punten kan verspelen. We hebben het nooit makkelijk in die luxe sporthal. Daar bovenop ook nog eens een wedstrijd zonder onze eigen supporters omdat er een burgemeester op kantoor (die voorafgaand aan de wedstrijd een reminder er uit gooide op Twitter aan de inwoners van Arnhem, dat Vitesse in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland speelt.)besluit dat er geen uit supporters welkom zijn. 
 
De manier waarop is vooral zorgwekkend. De ondergrens en misschien wel ver daar onder. Vitesse kwam notabene met tien man te staan na een volledig terechte rode kaart. Hoe er verdedigd word bij de tegengoal mag niet. Van der Hoorn die als een dier op glad ijs, Manhoef probeerde af te stoppen, en dat terwijl de vechtse banen nagenoeg om de hoek zit van het trainingscomplex. Het had voorkomen kunnen worden. Je hebt natuurlijk de wedstrijd van AZ in de benen, maar dat mag geen excuus zijn om zo voor de dag te komen. Je laat daarmee een heleboel mensen zitten. Manhoef, niet de grootste op het veld en ik kan me voorstellen dat je met vaderlief de grootst mogelijke moeite hebt om hem aan de kant te zetten, maar kom op, van der Hoorn, twee keer zo groot…
 
Afijn, laten we die wedstrijd tegen Vitesse maar snel vergeten. Toch even terug naar het positieve, want hoewel de wedstrijd tegen Vitesse veel overschaduwd, zijn we wel een ronde verder in de beker! Een wedstrijd waarin we wel gewoon ons FC Utrecht zagen. Een schaakspel, maar wel met de vechtlust die FC Utrecht de afgelopen weken kenmerkte. Het is dan ook niet onverdiend dat je door bekert. Als kers op de taart heb je ook nog eens de mooist mogelijke loting gekregen. SV Spakenburg thuis! Dat moet een waar voetbalfeest gaan worden! Zowel voor Spakenburg als voor ons. 
 
Een vol uitvak en wellicht wel meer? Ik opper ook wat viskraampjes uit Spakenburg rondom het stadion, om het sfeertje compleet te maken. FC Utrecht moet(!) door in de beker en normaal gesproken zal je zeggen dat het de normaalste zaak van de wereld is. Toch zal je extreem scherp moeten zijn, want we weten allemaal, in de beker gebeuren de gekste dingen.
 
Desalniettemin kom ik nog even terug op wat ik eerder opperde, de viskraampjes, want zeg nu eerlijk…
 
We willen vis uit Spakenburg!
 
Tot volgende week.
Dustin  

11536

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS