Column: de volgende stap?

Ambities, inmiddels wordt je daar als supporter van FC Utrecht helemaal misselijk van. Des te meer dat woord valt, beginnen de kriebels te komen. Ik ben een beetje ambities moe. Laten we nu vooral terug gaan naar de basis, want ook dat is op dit moment moeilijk genoeg.
 
René Hake is geen trainer meer van FC Utrecht. Spijtig voor Hake maar voor de club een goede beslissing, al is de vraag meer waarom juist nu? In de winterstop had een veel beter moment geweest, ach beter laat dan nooit zullen we maar zeggen! Nu is het tijd om de volgende stappen te zetten. Rick Kruys voor het restant van het seizoen met Keller en Silberbauer aan zijn zijde. Advocaat als klankbord/sparringpartner. Terug naar de basis, zorgen dat de organisatie in en buiten het veld staat en na verloop van tijd echte accenten gaan leggen. Een lijn in het spel, een echt aanvalsplan en vooral het hebben van een idee in het veld.

Op naar de volgende stap dus, iets waar de club al nadrukkelijk mee bezig is. Het leeft hier in Utrecht en dat merk je alleen al aan de afgelopen wedstrijd. Er zitten notabene 20.000 mensen in het stadion
voor een wedstrijd tegen FC Groningen om 12:15uur. We hebben inmiddels ook al twee versterkingen voor volgend seizoen. Taylor Booth en Luuk Brouwers. Daar tegenover staat het waarschijnlijke vertrek van Van Overeem, Maher en Gustafson. Ook Janssen stopt als actief voetballer. Er staat een hoop te gebeuren aankomende zomer als het gaat om mutaties in de huidige selectie. Iets wat voor de ‘transferjosti’s’ onder ons heel aantrekkelijk is om te gaan volgen.

Maar dat is voor latere zorg. Eerst dit seizoen de rug rechten, play-offs halen en kijken of je daar kan gaan verassen. De vorm op dat moment van alle deelnemende teams zal beslissend zijn. Op naar betere tijden en hopelijk betere resultaten. Iets wat we vooral nodig hebben is nu de onvoorwaardelijke steun van ons als supporters. Als wij niet verzaken kan wellicht het team daar in mee gaan. Ik hoop dat Kruys, Keller, Silberbauer en Advocaat alle gezichten weer dezelfde kant op krijgen en het vuur terug kunnen laten keren. Dat het één team word en dat het één front wordt.

Want alleen samen gaan we het kunnen doen. Het teambelang en clubbelang staan nu voorop. FC Utrecht, het begint allemaal met passie en strijd. Er is altijd wat moois aan de hand. Laten we hopen op een mooi toetje in een vooral wisselvallig seizoen.

Dustin

11419

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS