Column: De trekker over halen

Minimaal vijf(!) keer een ‘één op één’ situatie. En misschien wel de meest zorgelijke is wanneer een spits van beroep in deze situatie komt zoals hij was tegen PEC, hij deze mist. Ik durf gerust te zeggen dat het een gebrek aan kwaliteit is. Zowel Douvikas, Sylla en met name Gustafson verzuimen om daadwerkelijk de trekker over te halen. Laatstgenoemde legt zelfs liever de bal nog vier keer breed dan dat hij een keer uithaalt.
 
We zijn wel definitief geplaatst voor de play-offs. Zo hebben we er toch een positief puntje uit gepakt. Voor de rest liet FC Utrecht zich naar mijn mening te veel meeslepen in het voetbal van PEC Zwolle. Chaotisch, veel balverlies en foute keuzes aan de bal die je maakt waardoor je het jezelf wel erg lastig maakt.
 
Douvikas... hartstikke leuk allemaal. Hij werkt hard, gaat alle duels aan die hij aan kan gaan maar doortastendheid voor de goal ontbreekt. En dat is toch wel een essentiële kwaliteit die een spits moet hebben. Geef mij maar een spits die recht toe en recht aan is. Draaien en schieten. Ideaal voorbeeld werd in de tweede helft gegeven door Henk Veerman. Kreeg de bal, draaide weg bij zijn tegenstander en zonder na te denken de bal vuren op de goal. Doortastend zijn, durven de bal richting de goal te schieten en met name het lef hebben om vrijstaande medespelers over te slaan en voor eigen succes te gaan. Zo ziet een echte spits er in mijn ogen uit.
 
Ook qua blessure gevallen zit het ons echt niet mee. St. Jago en Ramselaar zijn langdurig uitgeschakeld met vervelende knie blessures en nu viel ook nog eens revelatie Fabian de Keijzer uit met op het oog een hele vervelende blessure. De doelman die net een plaats in het elftal van de maand had verdiend door zijn uitstekende prestaties de afgelopen weken moest ondersteunend het veld verlaten. Pijnlijk en erg balen, zowel voor de supporters, het team en vooral voor Fabian zelf. Fabian langs deze weg hoop ik echt oprecht dat je blessure meevalt en je snel weer in de goal mag staan voor onze mooie club.
 
Nog twee competitiewedstrijden waar het voor FC Utrecht nergens meer om gaat. Hooguit dat je Willem II nog pijn kan doen als het gaat om een zetje richting de nacompetitie tegen degradatie. Daarna moet de volle focus en vooral de volledige toewijding er zijn in de play-offs. Tot volgende week.
 
Dustin

11426

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS