Column: Dat was het jaar 2022

Met de eerste drie wedstrijden in het achterhoofd en ook nog NEC thuis, had je eigenlijk 9(!) punten meer kunnen en misschien wel moeten hebben. Achteraf is dat makkelijk praten natuurlijk, maar wanneer je ambities hebt en uitspreekt word je er uiteindelijk ook op afgerekend. 
 
Dit gezegd hebbende, neemt het niet weg dat je met een goed gevoel de winterstop in gaat. Veel spreken van vier op rij winnende wedstrijden. Ik tel wel graag de beker er bij en dus komen wij op vijf opeenvolgende zeges. Een ongekende luxe, waar je in het begin van de competitie alleen maar van kon dromen.

Het voetbal is nog niet top, maar er worden nu in ieder geval resultaten behaald. En je kwam nu zelfs niet op achterstand in Volendam. Volendam de ploeg die helemaal onderaan staat, en gezien de wedstrijd, kan je daar niet raar van opkijken. Volendam erg naïef qua spel en met name het verdedigen. Je zal niet zeggen dat zij de speelwijze hanteren van een degradatie kandidaat. Want die zullen ten alle tijden proberen het verdedigend op orde te hebben. 
 
Het zijn weer de invallers die het verschil maakten. Younes en Boussaid waren samen goed voor 3(!) assists, en Bozdogan voor een goal. Met name Boussaid viel goed in. We weten van Boussaid dat hij altijd 100% geeft, maar werd afgerekend op zijn rendement. En dat was terecht natuurlijk. Zal dit het startschot zijn van de wederopstanding? 
 
2022 is al met al weer een bevlogen jaar geweest. Van de 33 wedstrijden die in 2022 werden gespeeld werden er “maar” 13 gewonnen. En dan tel ik alleen de officiële wedstrijden mee. Waarvan de laatste 5 wedstrijden dus mee zijn geteld. Veel en veel te weinig voor een club die zich wil meten met de bovenste 6 plekken. 
 
Op naar het veel besproken en bekritiseerde WK. Veel zullen er niets mee hebben. Toch ben ik altijd weer benieuwd hoe Nederland het er vanaf brengt. En ook de “voetbal pouletjes” van onder andere het werk en vrienden en nu dus ook van FC Utrecht zelf. Ga je zelfs naar de minst aantrekkelijke potjes kijken, om te kijken of je gelijk krijgt met je voorspelling. 
 
Vergeet niet dat er weer een schitterende nieuwe FORZA! Aankomt! Deze gaat je weer enorm helpen om de FC Utrecht loze periode door te komen. Aan de andere kant, misschien is het ook wel weer even lekker om als supporter ook een kleine winter break te hebben. Al kan ik me dat moeilijk voorstellen met de laatste wedstrijden in het achterhoofd. 
 
Tot de volgende! 
Dustin

11350

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS