Column: Daar zijn we weer!

Zo dan, de voorbereiding zit er op en dat betekend de eerste column van dit seizoen. Waar gaan we beginnen…
Het is mooi hoe de buitenwacht tegen FC Utrecht aan kijkt. ‘FC Utrecht koopclub!’, ‘FC Utrecht blijft maar spelers kopen!’, ‘FC Utrecht koopt zo veel spelers, gaan ze dan met twee elftallen de top drie aanvallen?!’. In werkelijkheid en dat weten onze supporters, valt het allemaal wel mee. We zetten het even op een rijtje.
 
Vertrokken zijn:
Django Warmerdam, Remco Balk, Rocco Robert Shein, Sander van de Streek, Bas Dost, Thijmen Nijhuis, Amin Younes, Naoki Maeda, Ramon Hendriks, Derensili Sanches Fernandes en komt daar ook nog Mimoun Mahi bij. Dat betekend dat er 11(!) spelers vertrokken zijn.
 
Aanwinsten:
Zidane Iqbal, Marouan Azarkan, Mats Seuntjens, Ole Rommeny, Soufian el Karouani, Adrian Blake, Mattijs Branderhorst en Isac Lidberg. 8 aangetrokken “nieuwe” spelers t.o.v. het vorige seizoen. Zijn we dan nu een verkoop club?
Er zijn wel meer uitgaven gedaan, zo zijn Can Bozdogan en Modibo Sagnan definief overgenomen en is op het laatste moment Barkas transfervrij overgenomen. Voor Zidane Iqbal, Isac Lidberg en Marouan Azarkan werd een transferbedrag betaald en de rest, je raad het al, was transfervrij! Wat een koopclub zijn we dan toch hè…
 
Ik hoor je denken: ‘Waar blijven de verdedigers?!’… Daar valt wat voor te zeggen. Onze verdediging bleek het vorige seizoen op z’n zachtst gezegd niet heel erg in vorm te zijn. Aan de andere kant hebben wij 7(!) opties voor de centrale plekken. Van der Hoorn, Viergever, St. Jago, Sagnan, van der Maarel, Kluivert en Mamengi. In die zin is het dus volkomen logisch dat er op die posities nog niets is bijgekomen. Er zal namelijk eerst ruimte gemaakt moeten worden om daadwerkelijk versterking te gaan halen.
 
Ik denk dat de oefencampagne qua resultaten overgeslagen kan worden. Ik hou het in deze bij de laatste generale. De wedstrijd tegen Espanyol, de club die altijd in de schaduw zal staan van “die andere club” uit Barcelona, de grote FC. Was de laatste tegenstander en daarin heeft FC Utrecht wel degelijk hele leuke dingen laten zien. Tasos Douvikas was twee keer trefzeker en ook Zakaria Labyad mocht een goaltje meepikken. Can Bozdogan, Taylor Booth en Tasos Douvikas waren de uitblinkers en daar leg ik dan ook gelijk de vinger op de zere plek want voor de laatste twee genoemde is er nadrukkelijke belangstelling van andere clubs, blijven ze of blijven ze niet? En hoe gaan we dat opvangen, wanneer zij daadwerkelijk vertrekken?
 
Het gaat in ieder geval weer beginnen. Te beginnen met de makkelijkste uitwedstrijd van het seizoen, uit tegen PSV. Dat onder Peter Bosz wel even een ander jasje heeft aan gedaan. Zij zetten hoog druk en durven ook onder druk te gaan voetballen. Met Noa Lang hebben zij een goede voetballer maar ook een eerste klas galbak aangetrokken. Winnen doen we daar nagenoeg nooit en als je daar voorzichtig rekening mee houd, kan het in ieder geval alleen maar meevallen.
Die zomerstop is eindelijk weer voorbij, het is maar een paar weekjes, maar het voelt altijd alsof het maanden zijn. Het vorige seizoen met het teleurstellende einde, waren we blij dat het afgelopen was. Nu kan het ons niet snel genoeg weer beginnen. Er ligt nu een prachtige grasmat in stadion
 
Galgenwaard en ook de twaalfde man zal nooit ontbreken. Nu is het tijd voor de selectie en technische staf om ons als publiek te vermaken en ons verbonden te voelen met de club.
 
Heb je nu voor de volgende column nog enkele onderwerpen die besproken kan worden, horen we dat natuurlijk graag! Laat dat dan weten in de reacties.
 
Tot volgende week!
Dustin.

11589

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS