Column: Blij

Dat was het dan, het seizoen 2021-2022. Wat ben ik blij dat deze lijdensweg als supporter voorbij is. Dit team is telkens in staat geweest om een weldenkend supporter een sprankje van hoop te geven om het vervolgens weer volledig af te laten weten. Deze play-offs typeert het FC Utrecht van dit seizoen.

Ik heb 2 a 3 goede wedstrijden gezien dit seizoen en dat met 36(!) wedstrijden. De rest van het seizoen was frustrerend, belachelijk en schandalig tegelijk. Wat ik van de rest van het seizoen vind en de daarin genoemde ‘hoogtepunten’ en dieptepunten vertel ik in de aankomende editie van de FORZA.
 
Ik heb me gisteren verbaasd, geërgerd en geschaamd voor dit elftal. Je hebt een 3-1 voorsprong en die geef je ‘gewoon’ kinderlijk eenvoudig weg. Dat kan en mag gewoon niet. En toch gebeurt het. Een afscheid van Willem Janssen die je hem totaal niet gunt. Hij had een zo veel mooier afscheid verdiend en de voetballer en mens Janssen gaan wij als FC Utrecht zijnde heel erg missen. Een karakter voetballer en aan een gebrek aan karakter, ruggengraat en mentaliteit heeft het dit seizoen gelegen.

Ik wil jullie als supporters bedanken voor dit seizoen. Want ondanks alle teleurstellingen en frustraties waren jullie daar. Zonder elkaar was dit seizoen ondraaglijk geweest. Samen hebben we ons er doorheen geslagen. Wij verzaakten wat dat betreft niet. Ik zag het Berry Majoor op Twitter perfect verwoorden: ‘Ik ben zo’n debiel die nu helemaal klaar is
met FC Utrecht, maar ze volgend weekend gewoon alweer mis. Kutclub, maar wel de mijne
godverdomme.’

En zo is het. Het is onze k*tclub. En wij zullen hoe dan ook nooit weglopen. Wij zijn trots op onze club. We kunnen ze verafschuwen, we kunnen ze verrot schelden maar we zullen ze ook steunen hoe dan ook!
 
Wij zijn trots op Utrecht.
 
Tot volgend seizoen! Het zit er op! Godzijdank.
 
Dustin

2253

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS