Column: Bestolen

We zitten in de hoek waar de klappen vallen, en ook Makkelie wilde daar zijn steentje in bijdragen.
 
“De bolling van de bal” een begrip inmiddels in het voetbal, want is die bal nou wel of niet over de lijn. Iets waar de Var (Makkelie) en de scheidsrechter onmogelijk duidelijkheid over kunnen verschaffen in zo’n kort tijdsbestek als afgelopen zondag. Scheidsrechter Martens die ook nog eens worstelde met het zonlicht op het scherm keurde de goal af. 
 
Scheidsrechter Martens trouwens, is een ware aanfluiting voor het betaalde voetbal. Afijn, dat deze goal afgekeurd werd is nog tot daar aan toe. Dat de laatste afgekeurd werd door hinderlijk buitenspel van Bas Dost is werkelijk een schande. Makkelie was duidelijk naar iets op zoek als Var zijnde en dat is zorgelijk. De keeper van Volendam stond namelijk zelf helemaal verkeerd gepositioneerd en dus word hij door zijn eigen onkunde gered door Makkelie. Nu staat Makkelie er om bekend om nogal graag in de schijnwerpers te staan, dan wel niet als scheidsrechter dan wel als Var. 
Ik durf hem dan ook wel een arrogante …. Te noemen. De heer Makkelie een uithangbord van de KNVB voor het Nederlandse scheidsrechterskorps. Nu valt de KNVB in vele gevallen sowieso niet serieus te nemen, maar met dit als uithangbord maak je, je wereldwijd belachelijk. 
 
Die gifbeker moet echt helemaal leeg. Die bekende hoek, daar zitten we middenin. Natuurlijk gaat er op het veld nog steeds genoeg mis en zijn we (nog steeds) niet goed genoeg om Volendam in eigen huis kapot te spelen. Toch viel er qua vechtlust en passie weinig aan die jongens te verwijten. Het vertrouwen is broos en als dan de arbitrage, notabene gesponsord door Specsavers zo’n beslissende rol speelt helpt dat niet mee.
Bepaalde keuzes snapte ik niet. De wissel van Booth o.a. waarmee je de gehele rechterkant lam maakte. Alle snelheid was verdwenen, want met Toornstra op rechts midden/buiten met alle respect kunnen we er net zo goed een containerschip neer zetten qua snelheid. 
 
Nu aankomende vrijdag naar Groningen. Die hebben niets aan een gelijkspel en dus gaat Groningen lijkt mij, voetballen om te winnen en dus meer ruimte voor ons. Iets dat ons veel beter ligt dan zelf het spel te maken. Maar als er dan toch zo veel “domme” keuzes worden gemaakt, zullen we wel met Younes, Dost en Toornstra voorin gaan spelen. In het kader van: er lekker snel uit komen in de counter. 
Dat laatste was gekkigheid natuurlijk. Laten we hopem dat wij Groningen nog wat verder de ellende in kunnen duwen en we zelf weer wat vertrouwen op kunnen bouwen.
 
Wat me het meest deugd deed afgelopen zondag waren de legends op het veld. Helden van toen, zoals JP de Jong, Joop van Maurik, Jacob Mulenga en Stijn Vreven op het veld te zien lopen bezorgde mij kippenvel. Het toezingen van Vreven en Mulenga, fantastisch. 

We hebben weer genoeg geklaagd deze week, en ik hoop dat ik volgende week eindelijk weer eens kan schrijven over een gewonnen wedstrijd. 
 
Tot volgende week,
Dustin

11561

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS