Bied mee op wedstrijdshirts voor het goede doel

Unieke veiling shirts FC Utrecht door SV FC Utrecht 

In navolging van de club gaat ook de SV gedragen shirts van spelers van de FC veilen, waarbij de volledige opbrengst wordt geschonken aan 3 goede doelen, waaronder de Mentelity Foundation van Bibian Mentel en het Sint Maartenpact. Het 3e goede doel is ter invulling van de FSV de Feijenoorder, omdat zij aan hun kant ook 7 Feyenoord shirts veilen, verzameld door ondergetekende, waaronder die van Nick Marsman, Jens Toornstra en Mark Diemers; spelers met een FC Utrecht verleden.

Aanleiding van deze veiling is de in het afgelopen seizoen gespeelde wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord. Deze wedstrijd wordt mede bestempeld als “Mariniersdag”, omdat ongeveer 150 mariniers al jaren getuige zijn bij deze wedstrijd. Mariniers worden opgeleid conform de buddydrill: eerst denken aan je maatje en wat kan ik betekenen in het leven van een ander zijn de belangrijkste voorwaarden ten aanzien van dit principe. Precies datgene wat ook Bibian Mentel nastreefde in haar leven.

Vandaar dat de opbrengst van de reeds verkochte E-tickets van vernoemde wedstrijd naar de door haar opgerichte Mentelity Foundation gaat.

In het afgelopen seizoen heeft de SV de navolgende shirts in haar bezit gekregen;

-De thuisshirts van Willem Janssen, Mark van der Maarel en Sander van de Streek. Gedragen in de Play-off wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen op 19 mei, uitslag 1-0. De shirst zijn gewassen en gesigneerd aan de achterzijde van het shirt.

-Het thuisshirt van Tommy St Jago. Gedragen in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021, de thuiswedstrijd tegen PSV, op 16 mei. Uitslag 1-1. Het shirt is gewassen en wordt conform de wens van de koper gesigneerd op de voorzijde of achterzijde van het shirt.

-Het uitshirt van Tommy St Jago. Een uniek shirt, gedragen in de uitwedstrijd tegen Willem II op 19-02-2021. De 0-6 uitslag is de grootste uitoverwinning in competitieverband ooit van onze FC. Het shirt is gewassen en wordt conform de wens van de koper gesigneerd op de voorzijde of achterzijde van het shirt.

Het unieke van deze veiling is dat het de shirts zijn van de nummers 1, 2 en 3 van de speler van het jaar verkiezing, de David di Tommaso trofee: winnaar werd Sander van de Streek, gevolgd door Tommy St Jago en Mark van der Maarel.

Tevens heeft ook aanvoerder Willem Janssen zijn shirt beschikbaar gesteld.

Uniek is tevens dat je een shirt kan bemachtigen welke is gedragen in een tijd die hopelijk nooit meer terugkomt en aan de andere kant uniek is, omdat het een gedragen shirt is in ons 50e jubileumjaar.

Siege Postuma, vicevoorzitter SV FC Utrecht

Je kunt op de FC Utrecht-shirts bieden door hier te klikken. Of door vanaf de homepagina rechtsboven te klikken op 'veiling'. 

De veiling sluit op zondag 20 juni 2021 om 22.00 uur.

9101

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS