030 in (Jong)Oranje: Mark van der Maarel

Het Nederlandse elftal speelt vanavond tegen Gibraltar. Voor de laatste keer van deze interland reeks blikken wij terug met dit keer Mark van der Maarel in Jong Oranje!

Het is oktober 2009. Van der Maarel is twintig jaar oud en staat net twee maanden onder contract bij FC Utrecht. In korte tijd wist hij al de stap van Jong FC Utrecht naar basisspeler in het eerste elftal te maken. En dat voor een speler die afkomstig was van HFC Haarlem.

Zijn prestaties bleven ook buiten Utrecht niet onopgemerkt en na goede wedstrijden tegen AZ en PSV werd toenmalig trainer Ton Du Chatinier gebeld door de staf van Jong-Oranje. Mark zat in het oude spelershome toen du Chatinier hem vertelde dat hij gebeld was door de assistent-trainer van Jong-Oranje en was opgenomen in de selectie. Mark dacht dat hij in de maling werd genomen, maar een dag later stond hij op het trainingsveld met de toptalenten van Nederland, waaronder Leroy Fer en Daley Blind. Van der Maarel had toen slechts vier Eredivisiewedstrijden gespeeld. Uiteindelijk maakte hij geen minuten met Jong-Oranje, maar zat wel vier wedstrijden op de bank tijdens EK-kwalificatiejacht.

Naar eigen zeggen ervaarde Mark dit als een grote roes en is dit voor hem iets om nooit te vergeten.

9235

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS