Vijfde uitwinst op rij! 1-4 tegen ADO

FC Utrecht legt ADO Den Haag over de knie in Cars Jeans Stadion: 1-4.
FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) een even ruime als verdiende overwinning geboekt op ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion werd het 1-4 voor de Domstedelingen. De driepunter in Den Haag betekende de vijfde uitoverwinning op rij voor de ploeg van Hoofdtrainer René Hake. En dat is een clubrecord.
 
Clubrecords in uitwedstrijden. FC Utrecht schiet er dit seizoen de nodige aan diggelen. Wat te denken van de 0-6 zege op Willem II in Tilburg, een maand of anderhalf geleden. Dat is de ruimste overwinning van de FC uit de Domstad in de dik 50-jarige geschiedenis van de club. En op Eerste Paasdag sneuvelt in Den Haag nog een record. Vijf uitzeges op rij; nooit eerder is dat de FC gelukt.

Sterke start
Dat er in het waterkoude Zuid-Holland goed zal worden geboerd door FC Utrecht, wordt al snel duidelijk. De ploeg uit de Domstad neemt vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en als na een dik kwartier spelen Joris van Overeem de 0-2 scoort, lijkt het om lijfsbehoud knokkende ADO Den Haag al weinig fiducie meer te hebben in een goede afloop. Na tien minuten krijgt het zelfvertrouwen van de groen-gelen al een eerste stevige knauw, als Gyrano Kerk na een splijtende pass van Adam Maher alleen op Martin Fraisl afgaat en bekwaam afrondt: 0-1.

Beauty van Boussaid
Op slag van rust doet Othmane Boussaid een extra duit in het Utrechtse doelpuntenzakje. De Belg schiet de bal snoeihard in de kruising en schiet daarmee het laatste sprankje Haagse hoop aan flarden: 0-3. En dan te bedenken dat de score halverwege al een stuk groter kan zijn; zo zijn er bijvoorbeeld kansen voor Kerk en Benaissa Benamar en werkt Bart Ramselaar de bal op de lat.

Arweiler doet wat terug, Maher schiet raak
Ook in de tweede helft is FC Utrecht in Den Haag de bovenliggende partij, al is het na de break wel Alles Door Oefening dat als eerste de weg naar het doel weet te vinden. De door FC Utrecht aan ADO Den Haag verhuurde Duitser Jonas Arweiler passeert zijn landgenoot Eric Oelschlägel, die bij de Domstedelingen onder de lat staat, en tekent een minuut of twintig voor tijd voor de 1-3. Amper twee minuten later is de marge alweer drie. Een vlammend schot van Maher wordt van richting veranderd en vliegt binnen: 1-4.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag op FCUtrecht.nl


122556247_3392251200830744_6342080303935491913_o

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht