Van den Brom: 'We zijn favoriet tegen Dordrecht'

Bekervoetbal. Het is voor trainers nog wel eens een reden om andere spelers de kans te geven, zodat ook zij hun wedstrijden spelen, terwijl de vaste waarden even rust krijgen. Dus als een club als FC Utrecht in de eerste ronde tegen de hekkensluiter van de eerste divisie FC Dordrecht speelt, zou het kunnen dat er de nodige mutaties plaatsvinden ten opzichte van de gewonnen wedstrijden tegen FC Twente.

Utrecht-trainer John van den Brom gaat niet mee in die gedachtengang. "Ik ga sowieso niet heel veel veranderen. Zoveel wedstrijden hebben we nog niet gespeeld dus het vasthouden van ritme is belangrijk en het vasthouden van het goede gevoel van zaterdag is ook belangrijk."


Brom

"Je moet wel in ogenschouw nemen dat je drie wedstrijden in relatief korte tijd speelt, en dat je een groep spelers achter de hebt die ook superfit zijn", vervolgt de Amersfoorter. "Dus ik denk wel dat ik wàt ga veranderen, maar dat zal niet heel veel zijn."

Geen revanchegevoelens
Vorig jaar bereikte FC Utrecht dankzij een geweldige halve finale tegen Ajax de finale van de beker. Die werd echter als gevolg van de corona-uitbraak nooit gespeeld. Dat voelt bij FC Utrecht nog steeds als een gemiste kans, maar het is voor Van den Brom geen reden om met revanchegevoelens naar de Krommedijk af te reizen.

"Het speelt niet een rol richting de wedstrijd tegen Dordrecht. Het is een nieuwe start om weer succesvol te zijn. We weten met zijn allen wat bekervoetbal doet met de jongens, met de club en ook met mij, om uiteindelijk dat weer te halen wat we vorig jaar hebben gedaan."

Lees hier hiet volledige artikel van RTV Utrecht.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht