Seb overleden na vervulling laatste wens

De doodzieke 11-jarige Seb uit Nieuwegein die vrijdag door zíjn club FC Utrecht met fakkels werd onthaald, is zaterdag overleden.


Galgenwaard6

Nog één keer naar FC Utrecht gaan, dat was de laatste wens van Seb, die aan een stofwisselingsziekte leed. De stichting WensAmbulance Utrecht zette alles op alles om dat vrijdag voor elkaar te krijgen omdat de jonge supporter niet lang meer te leven had. Hij werd groots onthaald in een van skyboxen in stadion Galgenwaard.  In videoboodschappen werd hij toegesproken door een aantal spelers van FC Utrecht en clubeigenaar Frans van Seumeren. 

Inmiddels is er een doneeractie gestart, zodat Seb een droomuitvaart kan krijgen. Het overlijden van Seb zó kort na het bezoek aan zijn cluppie heeft veel losgemaakt. De familie is overspoeld met reacties uit het hele land.
 
De clubeigenaar noemde het leven ‘de ene keer mooi en de andere keer oneerlijk en verdrietig’. ,,Seb, jij zit voor altijd in ons rood-witte hart.” Ondanks dat Seb zijn ogen veelal dicht had tijdens zijn bezoek aan FC Utrecht, hoorde hij volgens zijn vader Jeremy Huismann alle boodschappen. ,,Hij heeft echt alles meegekregen. Dat weet ik zeker.” Seb is een échte FC Utrecht-supporter, vertelde zijn vader  geëmotioneerd en trots. ,,Voetbal en FC Utrecht is zijn passie, onze passie. Het zit in zijn bloed.”

Ontroerend
Bij het bezoek van de doodzieke jongen aan de Galgenwaard werd hij vergezeld door onder anderen zijn ouders, zijn zusje Lizy en zijn opa’s en oma’s. Ook een van zijn artsen was aanwezig, ook zij pinkte een traan weg. Om iedereen te bedanken stak Seb zijn vuist pompend in de lucht. Dat was voor zijn moeder Miranda hét teken dat haar zoon genoot. ,,Dit is voor ons zo dierbaar. Hij heeft alles meegekregen en er echt van genoten. Dit was echt heel mooi.”

Vereerd
De stichting WensAmbulance Utrecht maakte zaterdagochtend op haar Facebookpagina bekend dat Seb afgelopen nacht is overleden. ,,Wij zijn vereerd dat we je nog een mooie dag hebben kunnen geven. Wij wensen de familie, kennissen en alle vriendjes van Seb heel veel sterkte en kracht deze aankomende tijd.’’

De vrijwilligers van de WensAmbulance krijgen van alle kanten lof toegezwaaid dat ze Sebs laatste wens in vervulling hebben kunnen brengen. ,,Dit is wel heel erg triest, veel sterkte voor zijn ouders en nabestaanden. Maar geweldig dat jullie zijn grote wens nog hebben kunnen vervullen. Jullie zijn echte toppers, ik heb heel veel bewondering voor jullie.’’

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht