Ingezonden column: Verstoppertje spelen!

Inmiddels een paar dagen verder, we spelen gelijk tegen FC Groningen. Met de bus gekomen uit het hoge noorden en die op het veld geparkeerd om er nooit een wedstrijd van te maken.


galgenwaard-stadion3

Dat is de analyse wat Groningen betreft, onze jongens kunnen het spel niet maken. En dat gaat ook nooit lukken wanneer onze middenvelders verstoppertje spelen. Wanneer onze achterhoede de bal heeft kunnen deze maar zelden de bal kwijt aan onze drie middenvelders. Daar staat los van dat Bazoer niet op linksbuiten hoort te lopen. Wat Letschert terecht zei is dat Bazoer in potentie onze beste speler is. Maar wanneer je hem op linksbuiten zet ben je hem aan het vermoorden. Deze jongen hoort op het middenveld om daar de bal op te halen, deze jongen is als enige in staat om onder druk uit te voetballen en ook met een tegenstander in z'n nek de bal bij de goede kleur in te leveren.

Afgezien van de kansen die vd Streek kreeg, was hij voornamelijk bezig om uit de rug van de tegenstander weg te lopen.. Dat kan als valse spits of als nummer tien wanneer je achter de laatste lijn kan opduiken maar wanneer je als rechter middenvelder speelt ben je niet aanspeelbaar en kan dus onze achterhoede niet vooruit wat tot veel ergenis brengt bij de supporters. De achterhoede, weer balletjes breed en terug, geloof me die jongens willen echt wel maar waar zijn de afspeel mogelijkheden?

Kerk heeft alleen de rechterzijlijn gezien en heeft blijkbaar niet de vrijheid om van kant te wisselen.. Het inbrengen van Othman Boussaid en Bazoer op de zes positie was een verademing om vervolgens binnen vijf minuten Venema in te brengen in een wedstrijd waar je amper tot geen ruimte hebt en ook de tegenstander niet dermate onder druk hebt dat die bal voor Venema z'n voeten kan vallen ben je ook zijn kwaliteiten kwijt.

Zaterdag NAC uit, die heeft de punten nodig, zaak is om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Wanneer dat gebeurt wordt het zo'n zelfde wedstrijd als tegen Heracles. Het zal in het begin weer ploeteren worden in de kleine ruimtes, Bazoer dus asjeblieft op zes en Boussaid op linksbuiten. Het liefst Bahebeck in de spits en anders moet die bal toch een keer goed op het hoofd van Kramer vallen.

Dick wakker worden! Als een voetballeek zoals ik deze kleine details al kan zien, moet jij het als kleine generaal in het voetbal toch ook zien?

Tot zaterdag in Breda!

Uuuuuuuuuuuuu

Geschreven door Dustin Bronius

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht