Gesigneerd shirt Nederlands elftal voor Desto

Beste supporters,

Naar aanleiding van de vreselijke aanslag op de tram op 18 maart 2019 sloeg Utrecht de handen ineen onder het motto “UTRECHT BUIGT NOOIT”. Onder de doden viel ook een lid, en tevens jeugdtrainer, van de voetbalafdeling van C.O.V. DESTO te betreuren.

Tijdens een congres van het supporterscollectief Nederland, waarbij vele Nederlandse supportersverenigingen zijn aangesloten, spraken de SV FC Utrecht en True Support, middels een gezamenlijk statement, hun onvrede uit over het feit dat de KNVB onwelwillend was t.a.v. de herdenking van de slachtoffers bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van de FC, zijnde FC Utrecht – Feyenoord, op 31-03-2019. Een statement welke volledig werd ondersteund door alle aanwezige supportersverenigingen.

Tijdens het congres vind altijd een quiz plaats, waarbij dit keer een gesigneerd shirt van het Nederlands elftal de prijs was voor de winnaar. Zover kwam het niet. De quiz ging niet door, en de prijs moest naar C.O.V. DESTO of naar de nabestaanden van het slachtoffer, aldus de mening van alle aanwezigen.

Afgelopen zaterdag, 21-12-2019, is op het sportcomplex van C.O.V. DESTO het shirt uitgereikt aan de voorzitter, Frits Velthuijs, welke zorg zal dragen voor verdere afhandeling, tevens de wens van de nabestaanden.

Siege Postuma, vice-voorzitter SV FC Utrecht


IMG-20191223-WA0013

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht