Gelijkspel in Groningen: 0-0

FC Utrecht, met twee debutanten, oogst punt in Hitachi Capital Mobility Stadion: 0-0.

Een punt. Dat is de oogst van FC Utrecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daar speelden de Domstedelingen, met de debutanten Thijmen Nijhuis en Moussa Sylla in de basis, vanavond (zondag) met 0-0 gelijk tegen FC Groningen.
 
In de lucht hangen doet-ie absoluut: een Utrechtse goal, in Groningen. Het team van trainer/coach John van den Brom draait met name in de tweede helft de duimschroeven bij FC Groningen flink aan. Keeper Sergio Padt moet flink aan de bak, maar staat telkens zijn mannetje. De sluitpost maakt onder meer inzetten van Bart Ramselaar, Sander van de Streek, Gyrano Kerk en Simon Gustafson onschadelijk. 

Thijmen Nijhuis debuteert met clean sheet
Aan de andere kant van het veld krijgt zijn collega-sluitpost, doelman Thijmen Nijhuis van FC Utrecht, beduidend minder te doen. De doelman, die in 2009 vanuit de jeugdopleiding van USV Elinkwijk de overstap maakt naar de Academie van FC Utrecht en vandaag debuteert in het vlaggenschip van de Domstedelingen, doet wat hij moet doen op de momenten dat hij in actie moet komen en sluit zijn debuut af met een ‘clean sheet’. Het is voor het eerst sinds 24 januari van dit jaar dat FC Utrecht de nul houdt in een Eredivisiewedstrijd. 

Bekijk het hele verslag op deze pagina.


Eredivisiebal 2020-21

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht