Eljero Elia hoopt op minuten tegen Feyenoord

FC Utrecht-trainer René Hake gebruikte zondag in de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zes wissels. Maar de van een blessure herstelde Eljero Elia bleef in zijn woonplaats 90 minuten op de bank. "Ik was pissed-off", zegt Elia een kleine week later. "De trainer wist dat ook, hij zag het ook aan hoe fel ik trainde. Ik heb nu een leeftijd dat ik geen ruzie meer maak, maar je kunt wel uitstralen dat je het niet leuk vindt."

Want Elia is weer fit, nadat hij een kleine twee maanden uit de roulatie was met een hamstringblessure. "Ik heb geen last meer, geen pijntjes", zegt de voormalig international. "Ik kan op de training alles vol meedoen, het gaat iedere week beter."

Geen Ramselaar, Mahi en St. Jago
Elia hoopt daarom op speelminuten tegen Feyenoord, de club waarmee hij in 2017 kampioen werd. "Het blijft een bijzondere club en wedstrijd voor mij. Ik ben daar kampioen geworden. Dat zijn mooie herinneringen die je nooit meer vergeet." In dat opzicht is er een groot verschil met ADO, de club waar hij als prof debuteerde. "Dat is gewoon de stad waar ik woon. Ik heb daar ook geen mooi afscheid gehad, we degradeerden."

Het Feyenoord van vier jaar later boezemt de linkerspits geen angst in. "Als wij gewoon normaal ons ding doen, met passie en strijd, kunnen we het Feyenoord moeilijk maken." Sterker nog, Elia denkt zelfs dat FC Utrecht in potentie sterker is dan de tegenstander van zondag. "Zij hebben hier en daar kwaliteiten. Berghuis is goed, Senesi, Fer. Voor de rest is het een normaal team."

"Feyenoord is heel goed in de zestien van de tegenstander, dus daar moeten we goed verdedigen. We moeten ze daar zoveel mogelijk weghouden", vult René Hake aan. De trainer roemt zijn eigen ploeg vooral om de teamgeest. "Zowel verdedigend als aanvallend. Wij zijn een lastige ploeg om tegen te spelen."

Lees hier het volledige artikel op RTV Utrecht 


Elia

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht