Column: Utregs oranje

Column: Utregs oranje

Rene Hake en Rick Kruys krijgen het vertrouwen tot minimaal de winterstop. Een keuze die bij de supporters veel twijfel oplevert, maar wel te begrijpen is. De club is op dit moment gebaat bij rust en saamhorigheid. Die saamhorigheid komt in mijn ogen alleen terug wanneer het team de mouwen opstroopt en voor elkaar en de club gaan vechten voor wat ze waard zijn.


Dave-van-den-Bergh

Dan krijg je een team waar wij ons als supporters mee kunnen identificeren. Wanneer de basis goed is (werklust en passie) kan je gaan werken aan het ‘mooiere voetbal’. En dat ook nog eens zonder het eerste te verliezen. Snap je hem nog? Het is niet snel goed in ons Utrecht en dat zal altijd zo blijven. Dus kan je er mee om gaan of niet?

In deze interlandbreak geeft even te denken. Want wie Oranje ziet voetballen denkt bij vlagen: Waar zijn nu die Utrechtse voetballers. Eentje die eindelijk eens in dat team kan spelen. We hebben er elf in totaal gehad. Willem van Hanegem, Hans van Breukelen, Jan Wouters, John van Loen, Johan de Kock, Michael Mols, Dave van den Bergh, Michel Vorm, Ricky van Wolfswinkel, Kevin Strootman en Jens Toornstra. Ramselaar zat in de voorselectie in 2017 maar moest met een kuitbeenblessure afhaken. Het is dus al weer even geleden. Is dat een gebrek aan kwaliteit? Dat jongens zoals Ramselaar, Troupee, Kerk, Maher, St.Jago die laatste stappen niet kunnen zetten? Het niet eerlijk oordelen van de bondscoaches? Of toch iets anders?

Wat ik wel denk, is dat Maarten Paes even zat te vloeken toen Cilessen en Bijlow afhaakten met blessures waardoor Drommel opgeroepen werd. Als Paes niet het slachtoffer werd van Van den Brom had hij nu misschien wel bij de selectie gezeten. Want met Paes, Hoogma en ook Nijhuis mogen we tot nu toe wel drie jeugd internationals afleveren. Nu is het dus zaak voor deze jongens weer toe te gaan werken aan dat volgende doel. Want als je als club de ambitie uit mag spreken dan mag je als selectie en als speler die lat voor je zelf ook een beetje hoger leggen.

Vergis je niet: Maher was ‘gewoon’ een international in zijn tijd bij AZ, Elia, dat verhaal kennen we. Ramselaar is verpest bij PSV maar daar heb ik persoonlijk nog veel vertrouwen in. Troupee, het eens zo veel belovende talent. Kan het niet winnen van van der Maarel, dat zegt mijn inziens genoeg. Kerk mist het constant zijn en St.Jago is aan de weg aan het timmeren. Wat ik er mee bedoel te zeggen, de lat moet hoger. Wij willen dat als publiek, wij willen die strijd zien, want dat is de basis hier in Utrecht. Daarna kan je gaan spijkeren aan het mooiere voetbal.

Maar met energie en beleving kan je al heel anders over komen! Op naar die blauwvingers in Zwolle. John (familielid in Zwolle) als je dit leest: je cluppie gaat geen punten pakken! Want wij gaan Zwolle overlopen.

Bram van Polen zal na het eindsignaal zeggen: "Wij zijn overklast." (Hoop ik)

Tot volgende week!
Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht