Column: het volgende uithangbord

Column: het volgende uithangbord

Enkele jaren geleden zat ik op de Herdgang vanwege een afspraak met Kevin Hofland. De oud-speler van Fortuna Sittard, PSV en Feyenoord bleek een hartelijk mens die goed over de dingen nadacht. Het gesprek was goed en zo nu en dan wipte er even een grootheid langs (Ruud van Nistelrooy, Philip Cocu) voor een dolletje.


FCU - AZ (41)

De afgelopen jaren werd Hofland in Sittard gepresenteerd als het gezicht van de toekomst van Fortuna Sittard. Hij moest de club na de promotie klaarstomen voor de subtop van de eredivisie en zou vanaf daar een grootse loopbaan als voetbaltrainer hebben na een standbeeld te hebben gekregen in het Limburgse. Tot vanmorgen dan, want toen werd hij ontslagen.

Dat zegt iets over de vluchtigheid binnen het voetbal. Kevin Hofland werd gezien als dé man voor de toekomst van Fortuna Sittard. Bij ons in Utrecht was John van den Brom de man die ons verder moest helpen bij een aanval op de top. Van den Brom werd nauw betrokken bij de ontwikkelingen en kende vlak voor de coronamaatregelen in maart 2020 zijn finest hour als hoofdtrainer van FC Utrecht toen eerst Ajax werd verslagen in de halve finale van de beker en daarna Sparta in de competitie werd weggespeeld.

Voetbalclubs zijn altijd op zoek naar het grote uithangbord van de club. De man die de club verder gaat helpen. Hofland bij Fortuna, Van den Brom bij Utrecht. Het zijn mooie dromen, goede verkooppraatjes naar sponsors en seizoenskaarthouders, maar in de praktijk pakt het veelal anders uit. Erik ten Hag zatmidden in een proces met FC Utrecht toen hij de trein naar Amsterdam pakte, JP kreeg de boel niet snel genoeg op de rit, Dick Advocaat had het na een paar maanden wel gezien (en werd dus nooit het gezicht van de club, een ambitie die hij waarschijnlijk ook niet had) en Van den Brom was zijn ontslag voor en kon terecht in België. Hij vluchtte voor het onheil.

En nu? Nu zoeken we naar de nieuwe grote man die de club verder helpt. Het volgende uithangbord van de club en het nieuwe gezicht van de ambities. Dat is allemaal heel leuk en mooi, maar zullen we niet gewoon beslissen wie de beste trainer voor dit FC Utrecht is en die dan aanstellen?

Danny

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht