'Als we niet winnen ligt dat aan ons zelf'

Zonder Tommy St. Jago, maar met de van een blessure herstelde Sander van de Streek en Simon Gustafson reist FC Utrecht zondag af naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Waarom St. Jago ontbreekt wordt om privacyredenen niet naar buiten gebracht.

Wie hem vervangt is ook nog niet bekend. "We hebben dat nog niet besloten. Bergström is een mogelijke vervanger, maar Benamar kan ook", zegt trainer René Hake, die wel aangeeft dat Adrián Dalmau, ondanks zijn winnende treffer tegen Fortuna Sittard, weer vanaf de bank zal starten. "Aan de ene kant zou het goed als hij scoort als we hem nodig hebben, maar als we hem niet nodig hebben is het ook goed. Want het gaat om de teamprestatie", zegt de trainer.

FC Utrecht morste dit seizoen met regelmaat punten tegen ploegen waartegen het geacht werd te winnen. Dat gebeurde vooral in thuiswedstrijden. Tegen Fortuna Sittard, ADO Den Haag en PEC Zwolle werd gelijkgespeeld, van Emmen werd zelfs verloren. "Maar ik denk dat we de laatste periode wel hebben laten zien dat we ook tegen de kleinere ploegen onze wedstrijden wel winnen", zegt aanvaller Mimoun Mahi.

Mahi refereert dan aan de uitduels tegen RKC en Fortuna Sittard. "Dan zie je dat we een stap hebben gemaakt ten opzichte van de eerste seizoenshelft. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken en waken voor wat er tegen Emmen is gebeurd. Daar zijn we extra scherp op." René Hake vult aan: "Ook tegen ADO zal niet alles goed gaan, maar we moeten wel onze taken blijven uitvoeren."

Lees hier het volledige interview bij RTV Utrecht


144217560_3655271997861995_5299355933337169256_o

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht