Zondag uitreiking David di Tommaso trofee

Zondag uitreiking David di Tommaso trofee

Feitjes en weetjes over de publieksprijs.

Blijf zondag, na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Vitesse, vooral even op je plaats zitten. De David di Tommaso Trofee wordt dan namelijk uitgereikt. De vraag is natuurlijk: welke speler ontvangt dit jaar uit handen van Audrey en Noah di Tommaso die prestigieuze publieksprijs? Voordat dát bekend wordt, eerst een reeks feitjes en weetjes over de David di Tommaso Trofee.
Dat de David di Tommaso Trofee is vernoemd naar de eeuwige nummer 4 van FC Utrecht, dat behoeft natuurlijk geen verdere toelichting.


Di Tommaso werd zelf door de supporters van FC Utrecht in het seizoen 2004/2005 uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Eén jaar later, toen Di Tommaso inmiddels was overleden, was Jean-Paul de Jong de eerste winnaar van de trofee die vanaf dat moment de naam van de Fransman droeg.

De eerste niet-Nederlandse winnaar van de David di Tommaso Trofee is Michael Silberbauer. De Deen hield de trofee in 2009 in de lucht. Dat vormde de start van een reeks buitenlandse winnaars. In 2010 was dat namelijk de Belg Dries Mertens, in 2011 de Ghanees Nana Asare en in 2012 de Fransman Edouard Duplan.

Vorig seizoen kon Timo Letschert op de meeste stemmen rekenen in de door Supporters Vereniging FC Utrecht georganiseerde verkiezing. Omdat de verdediger niet veel later naar het Italiaanse US Sassuolo vertrok, is zeker dat er ook dit seizoen een nieuwe winnaar van de David di Tommaso Trofee komt. Nog nooit werd die prijs twee seizoenen op rij door dezelfde speler gewonnen

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht