'Zodra de loting begint, zoek ik naar vluchten'

FC Utrecht neemt het komende week in Bosnië-Herzegovina opnieuw op tegen HSK Zrinjski in de stad Mostar. De spelers gaan niet alleen naar die wedstrijd: zo'n 100 supporters gaan mee, onder wie Tom van Gestel en FC-Utrecht watcher Tim Reedijk. „Zodra de loting begint, ben ik op zoek naar vluchten en hotels.”


Utrecht

Er gaat geen wedstrijd voorbij waar FC-Utrecht supporter Tom van Gestel niet bij is, of het nou uit of thuis is. “Als ik op mijn werk mijn vakantiedagen moet opgeven bekijk ik eerst het speelschema om te weten wanneer er gespeeld wordt.” Al tijdens de loting bezoekt hij sites om vliegtickets en hotels te bekijken.

Voor de trip naar Mostar, die aankomende woensdag gepland staat, heeft hij geluk: een supportersvereniging heeft een reis samengesteld en al tickets ingekocht éér ze definitief wisten dat FC Utrecht officieel naar Mostar zou gaan. Daar kon Tom niet tegenop. „Via die vereniging gaan zo'n dertig supporters en dan gaan er nog zo'n zeventig los daarvan. Ik hoorde dat er zelfs supporters met de auto gaan.” Die kilometers, ruim 1800, bespaart Tom zichzelf. Hij vliegt komende woensdag naar het Kroatische Split en gaat vanuit daar in 2,5 uur met de bus naar Mostar. Vrijdagavond komt ‘ie weer terug.

48-uursreis
Voor FC-Utrecht watcher Tim Reedijk is zo'n voetbaltrip een soort 48-uurs reis. „Een persconferentie, de wedstrijddag, terugvliegen.” Maar hij heeft Mostar dan ook al gezien: „Per toeval ben ik er een jaar geleden geweest, toen ik op vakantie was in Kroatië. Mostar is een klein, idyllisch stadje waar op sommige plekken geen auto's rijden. Ik had niet gedacht er ooit nog te komen.”

Wat de FC-Utrecht supporters daar doen? Als het van de trainer mag kijken ze wel eens naar een training, vertelt, Tom. „Alle supporters verzamelen zich op een plein of in een kroeg en drinken bier. Ik zie ook wel eens iets van het land hoor, door FC Utrechts kom ik op plekken waar ik normaal niet kom. Toen ik voor een wedstrijd in Napels was heb ik bijvoorbeeld de Vesuvius beklommen. Maar in Rusland belandden we in een paaldansclub, die tegenover het hotel zat.”

En hoe deze wedstrijd eruit gaat zien? Tim verwacht 2-1 voor Utrecht, Tom 2-2. Kortom, optimistisch. „En daarmee zou het de eerste Europese uit-overwinning worden sinds negen jaar”, zegt Tom. Als dat zo is, is de volgende wedstrijd in Zweden of Slovenië. Mochten de mannen kiezen, dan wordt het Zweden.

Bron: AD

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht