Zivkovic geniet: ‘Deze trainer geeft mij vrijheid’

Zivkovic geniet: ‘Deze trainer geeft mij vrijheid’

Richairo Zivkovic maakte zaterdagavond zijn vijfde doelpunt van het seizoen bij FC Utrecht. Na zijn treffers tegen FC Groningen en Sparta én de dubbelslag in de beker was het nu ook raak tegen Go Ahead Eagles en was te zien dat Zivkovic lekker in zijn vel zit in de Domstad. Bij een stand van 2-0 zette hij de turbo weer aan en tekende hij voor de 3-0 eindstand in het thuisduel. Zivkovic zegt dat hij vrij in zijn hoofd is en dat dat wel scheelt.
Pas na de 2-0 had Zivkovic zaterdag het gevoel dat er een relatief makkelijke overwinning in zou zitten tegen de bezoekers uit Deventer. “We kwamen goed vrij, voetbalden tussen de linies, voetbalden lekker en vonden elkaar makkelijk, toen was het lekker om het uit te spelen”, zegt Zivkovic tegen FOX Sports. De spits dankt zijn trainer Erik ten Hag, die met hem bezig is en hem goed coacht.

“Dat merk ik ook, en ik voel vertrouwen. Tegen Ajax wisselde hij me na 55 minuten, dat is helemaal geen probleem. We hebben de wedstrijd volledig besproken, hij vond dat ik er met mijn hoofdje niet echt lekker bij zat. Ik zei dat ik wist dat mijn kansen nog wel zouden komen en daarbij voelde ik gelijk vertrouwen. Vandaag was ik in de tweede helft helemaal vrij in het hoofd”, aldus Zivkovic, die dus doelpunt nummer drie van de competitie bijschreef.

“Wat deze trainer anders doet dan andere trainers? Hij geeft me vrijheid, hamert op mijn sterke punten. Hij stemt zijn tactiek daar ook op af. Ik moet deze kans gewoon aangrijpen en ik doe het de eerste wedstrijden gewoon goed. Die lijn wil ik vasthouden”, aldus Zivkovic, die zegt dat hij direct de klik voelde toen Ten Hag hem benaderde en dat hij blij is dat hij eindelijk goed wordt benut.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht