Zivkovic baalt: "Heb het team teleurgesteld"

Zivkovic baalt: "Heb het team teleurgesteld"

Voor Richairo Zivkovic was de ontmoeting met Ajax een bijzondere. Hij wordt door FC Utrecht gehuurd van de Amsterdammers en dus was de wedstrijd van vanmiddag een ontmoeting met de club waar hij nog tot de zomer 2019 onder contract staat. Na de 3-2 nederlaag sprak Voetbalzone-correspondent Justus Dingemanse met de spits en vroeg hem hoe hij de middag in de Amsterdam ArenA beleefd had.
"Ik had er wel wat meer van verwacht. Je leeft de hele week naar zo’n wedstrijd toe en er ligt natuurlijk extra druk op, hoewel ik daar in het veld geen last van had", zo verzekerde Zivkovic. "We beginnen goed met een 0-1 voorsprong. Daarna krijg ik eerst een hele grote kans, maar wacht ik te lang en wordt hij uiteindelijk geblokt. Vervolgens krijg ik een iets lastigere kans en wordt het helaas een afzwaaier."

"Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld, want ik heb het minder goed kunnen doen dat ik had gewild. Als je die kansen maakt, wordt het voor Ajax heel lastig weer terug te komen in de wedstrijd. Je baalt natuurlijk ook dat je gewisseld wordt. Ik hoopte dat er nog een kans zou komen. Het is erg jammer dat we niet hebben gewonnen en ik had graag een bijdrage willen leveren, maar ik kan het niemand anders kwalijk nemen."


"Ik heb dan ook geen verwijten richting de trainer", zo verwijst Zivkovic naar Erik ten Hag. "Het zal eventjes duren voordat ik deze nederlaag verwerkt heb, maar dat heb ik eigenlijk altijd met verloren wedstrijden. Het enige pluspunt aan deze middag was het applaus dat ik kreeg bij mijn wissel. Dat kan ik erg waarderen. Vaak gaat het anders in het voetbal. Maar de teleurstelling overheerst natuurlijk.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht