Weekend vol emoties voor Erik ten Hag

Weekend vol emoties voor Erik ten Hag

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag beleefde een uiterst emotioneel weekeinde, want de trainer lichtte zijn selectie vlak voor de gewonnen play-offfinale tegen AZ in dat zijn zoon dit weekeinde een ernstig auto-ongeluk heeft gehad.
Het was die reden dat captain Willem Janssen verklaarde dat zijn ploeg ‘had gewonnen door iets wat in de privésfeer was gebeurd’. Wat er was wilde de captain niet zeggen. Hij zei wel dat Ten Hags woorden als brandstof voor zijn ploeg hadden gewerkt: ,,De trainer heeft een ongelooflijk mooie, intense wedstrijdbespreking gehouden. Ik heb de hele wedstrijd met kippenvel gespeeld. Dat opgeteld bij het feit dat we ons woensdag in Alkmaar te kakken hebben gezet en iets recht wilden zetten, maakte dat we niet meer konden verliezen vandaag.’’

Ten Hag wilde niet reageren op wat hij betitelde als een ‘privékwestie’. Ook de vraag hoe het met zijn zoon was liet hij onbeantwoord. Bronnen bij FC Utrecht zeggen echter dat hij aan de beterende hand is.

De 47-jarige trainer was uitzinnig van vreugde na wat je gerust als het wonder van Galgenwaard kunt betitelen. Utrecht pakte een Europees ticket na een thriller van de bovenste plank. In de reguliere speeltijd trokken de Utrecht de 3-0 uitnederlaag van woensdag recht. Sébastien Haller miste vlak voor tijd een penalty, zodat beide ploegen opgingen voor de verlenging. Pas vanaf de stip werd de zaak beslecht, met Nacer Barazite als de Utrechtse penaltykoning. 

,,De ploeg heeft vooral gewonnen omdat we nu hebben laten zien wat er bij komt kijken om prijzen te winnen. Wilskracht. Overtuiging. Je moet pijn leiden en grenzen verleggen, fysiek en mentaal. In Alkmaar zijn we door een ondergrens gezakt, de teleurstelling zat heel diep. Natuurlijk was de kans klein dat we dit zouden flikken, maar een kans is een kans. De hebben we volle bak gegrepen. Ik ben trotser dan trots. We hebben gekregen waar we recht op hadden.’’

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht