Wat levert de KNVB-beker op voor FC Utrecht?

Wat levert de KNVB-beker op voor FC Utrecht?

UTRECHT - Het bereiken van de finale van de KNVB-beker legt FC Utrecht geen windeieren. Als de Utrechtse voetbalclub op zondag 24 april de beker wint, ontvangt FC Utrecht een wedstrijdvergoeding van 250.000 euro.

Ook bij verlies wordt FC Utrecht er financieel beter op. "De verliezend bekerfinalist ontvangt 100.000 euro", vertelt Koen Adriaanse van de KNVB. "Maar behalve dat levert de verkoop van merchandising en de kaartverkoop ook geld op."

De winnaar speelt daarnaast ook voor de Johan Cruijff Schaal en plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League. Volgens de KNVB is dit financieel gezien ook goed voor de club omdat ze minstens drie Europese thuiswedstrijden extra hebben.

FC GRONINGEN
Voorzitter John Schurer van de supportersvereniging van FC Groningen weet als geen ander hoe het is om de KNVB-beker te winnen. Zijn club won vorig jaar de finale van PEC Zwolle. 

"We zijn toen teruggegaan naar Groningen, hebben "s nachts de spelers onthaald met een hoop vuurwerk en twee dagen later hadden we een feest in het stadspark. Daar kwamen 30.000 mensen op af."

Rond de finale vlogen shirtjes van de club over de toonbank, maar ook het ledenaantal van de supportersvereniging nam toe. Schurer durft niet te zeggen of het FC Utrecht ook lukt om te winnen, maar hij heeft nog wel een tip. "Supporters hebben een grote invloed op de winst, dus FC Utrecht-fans, ga er voor!"

De finale is op zondag 24 april in De Kuip in Rotterdam.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht