Voorbereiding FC Utrecht gestart

FC Utrecht is vandaag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De langste in de clubgeschiedenis, want de eerste competitiewedstrijd staat pas in het weekend van 12 en 13 september gepland.


Thuisshirt 2020

Dat betekent dat FC Utrecht liefst tien weken gaat trainen, met hooguit een paar dagen vrij tussendoor. Vandaag was de eerste training in groepsverband op het veld. Vooralsnog zijn alle trainingen besloten. Vorige week hebben alle spelers van de selectie fysieke testen afgelegd en bovendien zijn ze getest op het coronavirus. De virustesten worden wekelijks herhaald. 

In de tien weken voorbereiding gaat FC Utrecht volle bak oefenwedstrijden spelen. In augustus zijn er verplichte oefenwedstrijden tegen eredivisieclubs, een initiatief van zendgemachtigde FOX Sports. Maar FC Utrecht kijkt ook over de grens en zal onder meer oefenwedstrijden spelen tegen het Belgische Racing Genk, de nieuwe club van oud-spits Cyriel Dessers, Royal Antwerp en het Luxemburgse Dudelange. Dit jaar wordt er geen zomers trainingskamp belegd.
 
Voorbereiding
Opvallend is de diversiteit binnen eredivisieclubs hoe om te gaan met de voorbereiding in deze coronatijden. Ajax bijvoorbeeld start pas op 1 augustus en viert nu vakantie, terwijl FC Utrecht dus in de maand juni vrij had. FC Utrecht behoort, samen met Vitesse, FC Twente en Fortuna Sittard, tot de clubs die het vroegst aan de voorbereiding beginnen.
 
In deze unieke coronasituatie weet niemand precies waar je goed aan doet. ,,Maar wat wij doen, is geen nattevingerwerk”, legt trainer John van den Brom uit. ,,We hebben ook contact gehad met andere trainers. Op een gegeven moment dachten we: waar trainen we nog voor? En dus hebben we de spelers toen vrij gegeven. Ook met de gedachte dat we ze misschien eerder moesten terugroepen als de bekerfinale nog had worden gespeeld. Nu kiezen we dus voor een lange voorbereiding en als ik zie hoe die jongens vorige week binnenkwamen… Vol vuur.”

Bron: AD

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht